25 / 04 / 2024

ODE Yalıtım, EURIMA'ya üye oldu!

ODE Yalıtım, EURIMA'ya üye oldu!

ODE Yalıtım, Avrupa Mineral Yün Yalıtım Malzemesi Üreticileri Birliği Eurima'ya üye oldu



Türkiye'de inşaat ve yalıtım sektörlerinde faaliyet gösteren pek çok derneğin kurucularından olan ve  çalışmalarına aktif olarak destek veren ODE Yalıtım, toplumsal bilinçlendirme çalışmalarıyla sık sık adından söz ettiriyor. Şimdi bu bilinçle yurtdışındaki benzer faaliyetlere de destek verebilmek amacıyla  Avrupa'daki tüm önemli mineral yün yalıtım üreticilerini temsil eden Avrupa Yalıtım Malzemesi Üreticileri Birliği EURIMA'ya Nisan ayında üye oldu. 
 
1959 yılında, gelişmiş standartlarda yalıtım malzemeleri üretimi için kurulan Eurima günümüzde çevre konusundaki hassasiyetiyle, kaliteli, sağlığa zararsız ve çevreci yalıtım malzemelerinin üretilmesine, geliştirilmesine destek veriyor. Eurima üyeleri arasında geniş ürün yelpazesiyle ısı ve ses yalıtımı, yangın koruması sağlayan mineral yün yalıtım üreticileri yer alıyor.
 
Dünyadaki mevcut enerji kaynaklarının tükendiğini, buna karşılık enerji ihtiyacının günden güne arttığını vurgulayan Ode Yalıtım Genel Müdürü Bülent Çolak “Türkiye'de enerji verimliliğine ve çevre korumasına odaklanılması gerekiyor, bu konulara odaklanmak Türkiye için opsiyon değil zorunluluktur. Biz ODE Yalıtım olarak Türkiye'de ve dünyada enerji ile ilgili tüm sosyal sorumluluk projelerini takip ederek, bu projelerde aktif olarak yer almayı hedefliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında bu konularda faaliyet gösteren derneklerle iş biriği içinde çalışıyoruz. Eurima'ya olan üyeliğimiz de bu kapsamda olan bir çalışmadır. Derneğin 13 üyesinden biriyiz. Eurima Avrupa'daki tüm önemli mineral yün yalıtım üreticilerini temsil eden, çevre koruması ve enerji verimliliği gibi toplumu yakından ilgilendiren konular üzerine çalışan önemli bir dernektir. ODE Yalıtım'ın uzun vadeli toplumsal bilinçlendirme hedefleri ile örtüşen böyle bir yapı içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Geri Dön