19 / 04 / 2024

ODE Yalıtım ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50'ye taşımayı hedefliyor!

ODE Yalıtım ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50'ye taşımayı hedefliyor!

Yalıtım sektöründe global bir marka olma hedefiyle faaliyet gösteren ODE Yalıtım, bu kapsamda Türkiye’de olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde de prestijli projelerin tercihi oluyor.



2020'nin ilk çeyreğinde Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Azerbaycan ve Benin’de önemli projelerde bulunan ODE Yalıtım; yurtdışında yer aldığı proje sayısını artırarak üç yıl içinde ihracatın cirodaki payını yüzde 50’ye taşıma hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

ODE Yalıtım, sektörde global marka olma hedefine, yurtdışındaki prestijli projelerinin sayısını da artırarak hız verdi. Geçtiğimiz sene Türkiye yapı malzemeleri sektörünün cirodaki paya oranında ihracat şampiyonu olan ODE Yalıtım, 2020'nin ilk çeyreğinde de, dünyanın çeşitli ülkelerindeki öne çıkan inşaat projelerinin yalıtımda ilk tercih ettiği marka oldu. 

Ozan Turan: “Global marka olma hedefimizde doğru yolda ilerliyoruz”

ODE’nin 2019'u , ciro içinde ihracatın payını artırarak yüzde 40 ile kapattığını dile getiren ODE Yalıtım İhracat Direktörü Ozan Turan, “Bu oranı 3 yıl içerisinde yüzde 50’ye taşıma hedefiyle yurtdışında yer aldığımız proje sayısını artırmaya devam ediyoruz. Bu noktada yer aldığımız projeler konusunda da seçici davranarak, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki en prestijli projelerin yalıtım malzemelerindeki tercihi olmaya özen gösteriyoruz. Bu yıldız projelerin de bizimle çalışmayı istemesi, global marka olma vizyonumuz kapsamında doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” diye konuştu.
 
“2020’nin ilk çeyreğinde dünya çapında çok önemli projelere imza attık”

ODE Yalıtım’ın Çorlu ve Eskişehir tesislerindeki bantlardan çıkan ürünlerinin 5 kıtada 75’in üzerinde ülkeye ihraç edildiğini belirten Turan, şöyle konuştu: “2019 yılında Katar’dan Portekiz ve Kazakistan’a, Pakistan’dan Nijerya ve Azerbaycan’a birçok ülkede prestijli projelerde tercih edilmiştik. Bu yıl da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek; 2020 yılının ilk çeyreğinde Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Azerbaycan ve Benin’de çok önemli projelere imzamızı attık. Finlandiya’da Helsinki Amerikan Büyükelçiliği binasında, Cezayir’de 45 bin metrekare ve 248 yataklı Cherega kadın doğum ve çocuk hastanesinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai Buz Pisti’nde, Azerbaycan’da Anel Bakü Tower projesinde, Benin’in en büyük şehri ve ekonomisinin merkezi Cotonou’da ise Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Kalkınma Ajansı (USAID-The United States Agency for International Development) binasında, ODE markalı ürünlerimizle yalıtımda fark yarattık. Bu tip yüksek standartlı projelerde yer almak tabidir ki yüksek kaliteli ürünlerin yanında kaliteli bir proje hizmeti vermeyi de gerektiriyor. ODE Yalıtım‘ın uzun yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikimi, yetkin ekibi ile birleşince bu proje hizmetlerini de vermek kolay oluyor. Dünyadaki bu iddialı projelerde Türkiye’den çıkan bir marka olarak yer almak, bizleri hem gururlandırıyor hem de çok daha fazlasını yapma yolunda teşvik ediyor. Sektörümüzde Türkiye’den çıkan global bir marka yaratmak hedefiyle, 2020 yılı boyunca yeni pazarlara açılmaya ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yer aldığımız üst düzey projelerin sayısını artırmaya devam edeceğiz.”
 


Geri Dön