24 / 04 / 2024

Ekokredi ile yalıtım yaptırınca doğalgazdan yüzde 50 tasarruf ediliyor!

Ekokredi ile yalıtım yaptırınca doğalgazdan yüzde 50 tasarruf ediliyor!

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Apartman ve site yönetimlerine özel Türkiye'nin tek kredisi olan EKOkredi ile yalıtım yaptırarak elektrik ve doğalgaz giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruf elde ediliyor" dedi.



Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Apartman ve site yönetimlerine özel Türkiye'nin tek kredisi olan EKOkredi ile yalıtım yaptırarak elektrik ve doğalgaz giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruf elde ediliyor" dedi. 


Şekerbank'ın dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile bu yöndeki çalışmalarını, 2009 yılında enerjiyi ve emeği koruyan EKOkredi ürününde somutlaştırdıklarını belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "EKOkredi'yi, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşullarıyla desteklemek amacıyla geliştirdik. 

EKOkredi'yi geliştirirken, enerjisinin yüzde 72'sini ithal eden bir ülke olarak Türkiye'nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemini dikkate aldık" dedi. 


59 BİN KİSİ ENERJİ TASARRUFUYLA TANIŞTI

Enerji verimliliği yatırımlarının uygun koşullarda finanse edilmesi için geliştirilen EKOkredi ile 2009 yılından bugüne dek enerji verimliliği alanında 558 milyon TL'yi aşkın finansman desteği sağladıklarına ve bu sayede 59 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarına işaret eden Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "52 bin 144 bireysel müşterimiz ve 7 bin 164 KOBİ, esnaf, çiftçi ve küçük işletmemiz EKOkredi'nin avantajlı finansman imkânından yararlanmıştır. 

EKOkredi ile yapılan enerji verimliliği yatırımlarıyla bugüne kadar 15.8 milyar kilowatt-saat enerji tasarrufu elde edilmiş, toplamda 3,5 milyon ton C02 salımı engellenmiştir. Böylece hem doğal kaynaklarımızın korunmasına hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlanmıştır" dedi. 


YÜZDE 50 TASARRUF İMKANI 

Isı yalıtımı sayesinde elektrik faturalarında ve yakıt giderlerinde en az yüzde 50 oranında tasarruf fırsatının sunulduğunu belirten Gökhan Ertürk, "EKOkredi Yalıtım ile yapılan harcama, sağlanan verimlilik kapsamında 3 ila 5 yıl içinde kendisini amorti edebiliyor" dedi. 


Ülkemizde her yıl 11,5 milyar dolar bedelinde enerji tasarrufu sağlayabilecek potansiyelin bulunduğunu vurgulayan Ertürk şunları söyledi: "İstanbul'da, 100 metrekare büyüklüğünde, bir apartman dairesinin ortalama 30 bin kWh olan yıllık enerji ihtiyacı, yalıtım uygulaması ile yarı yarıya düşebilmektedir. Enerji için ödenen maliyetler de bu doğrultuda yarı yarıya azalabilmektedir. Bu konutun yılda 102 kg C02/m2 olan gaz salınımı ise yalıtımdan sonra 58 kg C02/m2'ye düşmektedir. Bu, hem aile ve işletme bütçesine tasarruf, hem ülkemizin ekonomisine katkı, hem de doğayı korumak için atılmış önemli bir adım demektir. Türkiye'de 50 milyar USD civarında olan yıllık enerji tüketiminin üçte birinin konutlarda tüketildiği düşünüldüğünde enerji kullanımında elde edilen her tasarruf, kalkınma yolunda çok büyük değere sahip yeni bir kaynak oluşturulması anlamına geliyor. Bu alanda yapılan her yatırım, boşa harcanan emeği, kazancı ve doğal kaynakları koruyor. Aynı zamanda, çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor." Apartman ve site yönetimleri de kredilendiriliyor O Gökhan Ertürk, Şekerbank olarak apartman yönetimlerini kredilendiren ilk banka olduklarına dikkat çekti. Ertürk, bu imkan ile kat maliklerinin ayrı ayrı kredilerle ödeme yapmaları yerine, yöneticinin şahsi sorumluluğu olmadan kat malikleri kurul kararı ile apartman yönetimlerine kredi verilebildiğini belirtti. 


İşletmelere de 12 ay vadeye %0 faizli EKOkredi Yalıtım

Ticari bankacılıkta 61 yıllık bilgi birikimiyle sektöründe öne çıkan Şekerbank'ın, bu segmentin enerji tasarrufuna yönelik yalıtım yatırımlarında da bir ilke imza attığına dikkat çeken Ertürk, "12 aya kadar sıfır faizli, masrafsız kredi seçenekleri ile bireysel müşterilerimize sunduğumuz EKOkredi Yalıtım'ın apartman ve site yönetimleri için yüzde 0,93'den başlayan faiz oranları ile 60 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Bireysel müşterilerimizin yanı sıra ticari müşterimize de aynı koşullarla sunduğumuz EKOkredi Yalıtım kapsamında,yalıtım teknik danışmanlığı, uygulayıcı firma danışmanlığı ve proje kontrol hizmetleri yer alıyor" dedi. 


Tüm şubelerde sertifikalı yalıtım uzmanı bulunuyor

Gökhan Ertürk. yapı ruhsatı alan binalarda zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi'nin temini için de müşterilerine destek olduklarını belirtti. Ertürk sözlerine şöyle devam etti: "Tüm şubelerimizde İZODER sertifikalı yalıtım uzmanları bulunuyor. 71 il ve 101 merkez dışı ilçedeki şubelerimizde Enerji Kimlik Belgesi'nden yalıtıma, güneş enerjisinden doğalgaza geçişe, verimli aydınlatmadan verimli ısıtmaya uygun hizmeti sunuyoruz." 


Yenişafak


Geri Dön