26 / 04 / 2024

Ödemiş'te ulaşım sıkıntısı sürüyor!

Ödemiş'te ulaşım sıkıntısı sürüyor!

Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tek aracı bile göremediklerini belirten vatandaşlar "Ödemiş üvey evlat mı, anlamıyoruz. Burada biz sıkıntı yaşarken, büyükşehir belediyesi ekiplerini yanımızda görmek isterdik" dediler...




Ödemiş'te  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tek aracı bile göremediklerini belirten vatandaşlar "Ödemiş üvey evlat mı, anlamıyoruz. Burada biz sıkıntı yaşarken, büyükşehir belediyesi ekiplerini yanımızda görmek isterdik" dediler...


Tüm yurdu etkisi altına alınan kar yağışı İzmir'de de yüzünü gösterdi. Kar yağışlarından en çok etkilenen ilçelerden biri Ödemiş oldu. Ödemiş'te birçok köy yolu kapandı. Vatandaşlar, yollarda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki köy yollarında Ödemiş Belediyesi ve Devlet Su İşleri'ne ait grayder ve iş makineleri aralıksız çalıştı. 

40'a yakın köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, çalışmaları incelemek için dağ köylerinde devriye gezen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de yolda kaldı. Zincir takılı olmasına rağmen yollarda gitmekte zorlanan araçlar, derin uçurumların bulunduğu keskin virajlı yollarda tehlikeyle burun buruna geldi. 


Kriz masası kuruldu

Soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle kapanan yollardan dolayı mahsur kalan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere zamanında ulaşabilmek için Ödemiş Belediyesi tarafından kriz masası kuruldu. Gittikleri yerlerde sorun tespitinde bulunan Başkan Badem, kapanmış olan yollarda çalışma yapılması için Ödemiş Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Çalışmalar kapsamında Ovakent'te bir vatandaş barınma evine yerleştirildi. Çayır'da bir hasta yolların kapanması nedeniyle ambulansın gidememesi üzerine Ödemiş Belediyesi'ne ait bir araçla evinden alınarak hastaneye götürüldü.

Hafta sonundan beri yoğun bir şekilde dağ köylerini dolaşan Badem, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi alanında bulunan yerlerin ihmal edilmemesi için, Ödemiş Belediyesi'nin bu onun görevi, bu bunun görevi diye ayrım yapmaksızın belediyenin elindeki imkanları değerlendirerek zor günlerde vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

Ödemiş'te 40'ya yakın köy yolunun kapandığını ve 5 ayrı bölgede yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Bu yollar bizim sorumluluğumuzda değil ancak insanlar bizim insanımız. Biz onların her zaman yanında ve en yakınında olduğumuz için canları yandığında ulaştıkları yer biziz, biz de onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca soğukta evsiz kalanlara da belediye olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu bizim insanlık görevimiz. Bunun dışında Ödemiş Belediye olarak ekiplerimiz yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntıda bize ulaşmaları için kriz masamız 24 saat hizmet veriyor. Mağdur olan vatandaşlarımız 5441199 numaralı telefondan bize ulaşabilir" dedi. 


Büyükşehir'e tepki 

Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tek aracı bile göremediklerini belirten vatandaşlar ise "Ödemiş üvey evlat mı anlamıyoruz. Burada biz sıkıntı yaşarken, büyükşehir belediyesi ekiplerini yanımızda görmek isterdik" diye konuştu




Yeni Asır


Geri Dön