24 / 04 / 2024

Sinan Erdem Spor Salonu ile bağlantılı salonunun yapımı sürüyor!

Sinan Erdem Spor Salonu ile bağlantılı salonunun yapımı sürüyor!

2012 Dünya Salon Atletizm şžampiyonası"na İstanbul"da ev sahipliği yapacak spor salonunun yapımı sürüyor. Sinan Erdem Spor Salonu ile bağlantılı yeni yarışma salonunun iki cephesinde beton duvarlar yükselmeye başladı



Sinan Erdem Spor Salonu"nun yakınında bulunan ve atıl durumda olan kapalı yüzme havuzunun yerine yapılmakta olan tesisin inşaatı, altı bölüme ayrılan arazide ilerliyor. 10 bin 20 metrekare taban alanına sahip tesisin 8 bin metrekaresinin temeli atılırken, iki bloktaki inşaatın birinci kata kadar tamamlandığı bildirildi.

İstanbul"da 9-11 Mart 2012 tarihlerinde organize edilecek 14. Dünya Salon Atletizm şžampiyonası süresince soyunma ve ısınma alanları Sinan Erdem Spor Salonu"nun içinde yer alacak. Salon ile yeni tesis arasındaki bağlantı, kalıcı bir geçitle sağlanacak.

Bu arada, şampiyona için yapılan salonun 15 Ağustos 2011 tarihinde tamamlanması planlanıyor. 2012 Dünya Atletizm şžampiyonası öncesinde salonun testi ise kasım ayında organize edilecek yarışlarla gerçekleştirilecek. Uluslararası alandaki ilk sınav ise 24 Aralık 2011 tarihinde düzenlenecek İstanbul Salon Kupası ile olacak.

Toplam 7 bin 450 koltuk kapasiteli salonda, Dünya şžampiyonası için VIP, basın ve takım tribünleri ayrıldıktan sonra 5 bin bilet satışa sunulabilecek.

Atletizm Federasyonu"ndan yapılan açıklamada, Organizasyon Komitesi"ne şimdiden yurt içinden ve yurt dışından bilet talepleri geldiği, bilet satışının ise yılın ikinci yarısında başlaması beklendiği bildirildi.
AA


Geri Dön