26 / 04 / 2024

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle buluşturarak esnek çalışma alanları yöneten HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA) ofis kültüründe değişiklik yapacak ortaklığa imza attı. 



Alkaş ve Nurus ortaklığı ile kurulan HAN Spaces yeni nesil çalışma alanları tasarlıyor ve yönetiyor. Bugüne kadar farklı iş birlikleri ile kültür – sanat etkinliklerinden, sosyal aktivitelere, seminerlerden, sergilere pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA); 300 binden fazla katılımcısıyla Türkiye’nin öncü ‘eğitim, danışmanlık ve koçluk’ platformu Yaşam Atölyesi ve yarattığı ekosistemiyle stratejik bir ortaklığı hayata geçiriyor. 

9 Nisan 2021’de Aret Vartanyan’ın Yaşam Atölyesi ile başlayacak olan iş birliği, Han Spaces’ın var olduğu tüm lokasyonlarda ve Digital Network Alkaş platformu üzerinden, geleceğin bireysel, kurumsal ve sosyal yaşamının şekillenmesi ve insan odaklı adaptasyonunda güçlü rol oynamayı amaçlıyor. 

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Gelecek Geldi 

Alkaş ve Nurus ortaklığında kurulan HAN Spaces ile çalışma alanlarını dönüştürmek üzere çalışmalara başladı. Çalışmayı verimli ve keyifli hale getiren alanlar, kurumlara uçtan uca hizmetler, esnek ve hibrit çalışma çözümleri ve deneyimler sunuyoruz. Geliştirilen hazır ve paylaşımlı çalışma alanları ve kurulan ekosistem ile bugün ihtiyaç duyulan ve hayal edilen çalışma düzenine HAN’larda tekrar yaşatılıyor. 

Sektördeki alışılagelmiş prensipleri asgari olarak aldıklarını ve insan nasıl çalışmak ister diye ideal dünyayı sorguladıklarını aktaran HAN Spaces CEO’su Gizem Burteçin, konuya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

 “Şunu diyebiliriz ki, binaların sadece aklı olması yetmez ruhu da olmalı. İnsan nasıl çalışır, nasıl daha mutlu, özgür ve özgün çalışır sorusuna odaklanmak, tasarımı, teknolojiyi, sürdürülebilirliği, sanatı, sosyalleşmeyi içeren multidisipliner bir yaklaşımla bugünkü sistemden daha iyisini hedeflemek gerekiyordu. Sonra bu topraklara baktık. Göz göz odaları, iş birliğine ve komşuluğa kucak açan kültürü, avlularında hayat bulan sosyalliği ve samimiyeti ile Han’lar bizim kültürümüz. Bugünün paylaşım ekosisteminin karşılığı. Han’da bugünün ve yarının ihtiyaçları, teknolojisi ve ilerici bir yaklaşım ile köklerimizden güç alıyoruz.“ 

Burteçin, hayallerindeki çalışma ortamını Levent’ten başlayarak hayata geçirdiklerini, çalışmanın hayatların odağında olan günümüzde çalışmayı daha özgür, daha mutlu hale getirmeyi misyon edindiklerini vurguladı. Tüketmeyi değil birlikte üretmek ve insan için sürdürülebilir olanı, anlamlı olanı hedeflediklerini belirten Burteçin, Aret Vartanyan ve Aret’in kurduğu platformlar ile HAN’da insana dokunacak bireysel / kurumsal / toplumsal projeler, eğitim, seminer ve etkinlikler hayata geçireceklerini aktardı. Burteçin, Aret Vartanyan’ın Yaşam Atölyesi’nin yanı sıra Be One, Digicorn ve Educorn platformlarında da iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi. 

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

 Dijitalleşme DNA ile iş dünyasında karşılığını buldu  

Pandeminin hızlandırdığı dijitalleşmenin konferans dünyasında da karşılığını bulduğunu ve yenilikçi bir çözüm olarak DNA’nın ortaya çıkmasını sağladığını hatırlatan Digital Network Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer şunları söylüyor.

 “Geçtiğimiz Ekim ayında hayata geçirilen Digital Network Alkaş (DNA), iş dünyasının ortak akıl ve iş geliştirme ihtiyacına alternatif bir kanal olma konusunda deneyim ve yenilikçiliği birleştirerek Türkiye’nin öncü dijital etkinlik, sektörel içerik ve iş birliği platformu olarak bu alandaki yerini alıyor. Fiziksel ve dijital ortamları birleştirerek düzenlemeye başladığımız etkinliklerle yeni bağlantılara ulaşmayı ve pazarda büyümeyi kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Zaten yaptığımız ve uzmanı olduğumuz işi dijitalleştirmemiz, sadece dijital dünyada etkileyici işler yapmakla sınırlı kalmayarak sektörün iş bağlantılarının yapılmasını destekliyor. Şimdi bu  güç Han Spaces  DNA ve Aret Vartanyan Yaşam Atölyesi birlikteliği ile daha da güçlenecek..”

Kişisel Dönüşüm kavramını Türkiye ile tanıştırmasının hemen ardından kurduğu Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi’nin HAN Spaces ve Digital Network Alkaş’da yerini almasına ilişkin olarak Aret Vartanyan ise şunları söyledi: 

“Paylaşımlı ofislerin en büyük gücü, Ben’den Biz’e geçtiğimiz dönemde belki de hiç yan yana gelemeyecek ekipleri buluşturarak ortak projelerle değer üretmek. 2008’de Kişisel Dönüşüm kavramını Türkiye’ye taşıdığımız gibi, son yıllarda Transhümanizm ve Singularity’yi ülkemizde sahiplendiğimiz, dünyaya açıldığımız bir dönemde sadece  öncülüğünü sürdürdüğümüz ‘eğitim, danışmanlık ve koçluk’ başlıklarında değil,  başta kendim olmak üzere tüm platformlarımızın NFT’leşme sürecinden dijital platformlarda yayına alacağımız ezber bozan format, dizi ve film projelerimize, Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğümüz kitlesel projelerimizden sosyal sorumluluk platformlarımıza, iş birliği yaptığımız tüm şirket / kurum ve paydaşlarımızdan Türkiye’nin en geniş eğitmen / danışman havuzumuza kadar tüm ekosistemimizi Han’a taşıyoruz. Han Spaces ve Digital Network Alkaş ile birlikte Türkiye’de dünyada olduğumuz her yerde, sözde değil özde ‘insan’ odaklı  global / lokal projelerle geleceğin iş ve sosyal dünyasını bugün gerçek kılmak için iş birlikteliğimizin ilk adımını attık. Yaşamın tüm kulvarlarında kodlar yeniden yazılırken Yaşam Atölyesi ve diğer tüm şirket ve platformlarımızla HAN’ın ve DNA’nın olduğu online / offline her noktadayız, buradayız. “ 

Anadolu modern hanlarla tanışacak!


Geri Dön