20 / 04 / 2024

Ofton İnşaat Şişli Bomonti'de yeni bir projeye hazırlanıyor!

 Ofton İnşaat Şişli Bomonti'de yeni bir projeye hazırlanıyor!

Ortaköy'de 15 dairelik butik bir projeyi hayata geçirecek olan Ofton İnşaat 2013 yılı içerisinde Şişli Bomonti'de yeni projesinin temellerini atacak...




2013 yılında inşaat sektörünü neler bekliyor? Beklentileriniz neler?


İsmail Hakkı Altun, 2012 yılında yaşadığımız ekonomik dalgalanmalardan ve Arap Baharı benzeri dünyayı etkileyen toplumsal ve siyasi olaylardan ülkemiz çok fazla etkilenmedi. Diğer ülkelere nazaran, küresel kriz sürecinde dünyanın takdir ettiği bir ekonomik başarı yaşadık. Ancak bu başarı, sektör büyüme anlamında geçtiğimiz yıllara nazaran biraz geride kaldı. 2012 yılının son çeyreğine baktığımızda, yeni yasa düzenlemelerle birlikte, tüm yıla oranla bir hareketlilik de olduğunu söyleyebiliriz. Bu artışta Türkiye'nin kredi notunun az da olsa artması ve konut faizlerinin düşmesi etkili oldu. 


 Ofton İnşaat Şişli Bomonti de yeni bir projeye hazırlanıyor!


 Yeni yıl ile beraber gerek sektör profesyonellerinin gerek yatırımcıların beklediği, faiz oranlarındaki düşüşün devam etmesini ve sektörle ilgili yasal mevzuatların sektördeki yatırımları destekleyici yönde düzenlenmesini bekliyoruz. Konutlara uygulanan harçlar ve dolaylı vergiler, getirilmesi planlanan KDV artışı uygulaması, konutun Tüketiciyi  Koruma Kanunu'na dahil edilmesi gibi konular önümüzdeki yılda sektörde çok konuşulacak. Koşulların düzelmesi ve sektörün desteklenmesiyle birlikte çok daha iyi çalışmalar yapılacağı ve hem sektörde hem de ekonomide kayda değer bir büyüme olacağı kanısındayım. 



Yerel seçimler, Türkiye’nin kredi notunun artması, kentsel dönüşüm, yabancıya mülk satışı gibi etkenleri göz önüne alarak bir değerlendirme yapıp, sektörün artı ve eksilerini belirtir misiniz? 


Yusuf Şimşek, İnşaat Sektörü Türkiye’de etkinliğini büyük oranda arttırmaya başlayan, nitelikli konut beklentilerinin ve taleplerinin artarak devam ettiği, son yılların en hareketli sektörlerinden biri. Türk insanının hayat standartlarının yükselmesi ve beklentilerin artması inşaat sektörüne olan ilgiyi artırıyor. Halkımız, yaşamlarını kaliteli hale getirecek, çocuklarına bırakabilecekleri, sadece başını sokacakları bir yer değil, yatırım emtiası olarak da konuta olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmakta. Bu nedenle, borsaya, altına yapılan yatırımlar artık gayrimenkul yatırımlarıyla yer değiştiriyor.


 Ofton İnşaat Şişli Bomonti de yeni bir projeye hazırlanıyor!


İnşaat sektörü, ekonomiyi zaman zaman yönlendiren lokomotif bir sektör olma özelliği de taşıyor. Gayrimenkulün birçok sektöre doğrudan ve dolaylı yoldan etkisi var. Sadece bir kurumun işvereni olarak değil, yan ve destekleyici sektörlerle birlikte 3 milyonun üzerinde kişinin istihdamını sağlayan oldukça büyük bir sektör. Ülkemizde çıkan yeni düzenlemeler ve yasalarla birlikte şehirlerimiz yenilenmeye başladı. Kentsel dönüşümle birlikte özellikle kent merkezlerindeki mevcut konut stoku büyük ölçüde yenilenecek. Bu çok uzun yıllar hem konut arzının, hem de konut talebinin canlı olacağı anlamına geliyor. Yabancı yatırımcıların konut edinebilmesini kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası‘nın yeniden düzenlenmesiyle birlikte yabancı alıcıların ve yerli yatırımcıların artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu nedenle 2013’e olan beklentilerimiz oldukça yüksek.



2013 yılında neler yapacaksınız, plan ve yeni projeleriniz neler olacak? Detaylı bilgi verir misiniz?


Ofton İnşaat olarak kentsel dönüşüme odaklı bir şirketiz. Özellikle, kentsel dönüşüme uygunluk gösteren projeler konusunda uzmanlaştık. Şuanda Kandilli’deki projemiz Elysium “Serene”nin çalışmalarına devam ediyoruz. Aynı zamanda, konutta olduğu kadar şehir otelciliğine olan yatırımlarımızı da arttırmaya devam ediyoruz. Rixos Elysium Suites, Rixos Elysium Studios otel projelerimizden sonra, önümüzdeki iki ay içinde yine Taksim bölgesinde işletmesini firmamızın üstleneceği “Ofton Hotel” adı altında butik bir otel projemizi daha açacağız. Diğer taraftan, Kasımpaşa’da işletmesini büyük bir otel zincirinin yapacağı 4 yıldızlı otel projemizin hafriyat öncesi kazıklama çalışmalarını yapıyoruz. Bu projemizin yaklaşık 200 metre uzağında bulunan, Ofton Next Plaza adında bir iş yeri projemizi de tamamlamak üzereyiz. Ortaköy'de 15 dairelik butik rezidans projesinin çalışmalarına başlayacağız. Önümüzdeki dönemde Şişli Bomonti’de yeni bir projenin daha temellerini atacağız.


Geri Dön