28 / 03 / 2024

Öğretmenevi aidatı yıllık 25 liraya indi!

Öğretmenevi aidatı yıllık 25 liraya indi!

Tüm öğretmenlerin doğal üye olduğu ancak aidat ödeyenlerin indirimli yararlandığı öğretmenevlerinin aidatı yıllık 60 liradan 25 liraya düştü



Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun illere gönderdiği genelgeye göre 35 yıl öğretmenlik yapanlar aidat ödemeden öğretmenevlerinden yararlanacak. Düzenleme, mevcut 700 bin öğretmen ve 350 bin civarındaki emekli öğretmen ile öğretmenevlerine üye olabilen 1 milyonun üzerinde kişiyi ilgilendiriyor.

Yeni dönemde 35 yıl öğretmenlik yapanlara onur üyesi kartı verilecek. Ülke genelindeki tüm öğretmenevlerinde geçerli olan bu kart ile emekli ve halen çalışan 35 yıllık öğretmenler aidat ödemeyecek. Onur kartı aynı zamanda eski Milli Eğitim bakanları, müsteşarları, müsteşar yardımcıları ve bakanlıkta en az iki yıl kadrolu genel müdürlük yapanlara da veriliyor. Bakanlık, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının da öğretmenevlerine üye olabilmelerine imkan verdi. Böylece araştırma görevlisinden profesöre ve YÖK üyelerine kadar üniversite hocaları da öğretmenevlerinin imkanlarından indirimli olarak yararlanabilecek. Bunun için üniversite hocalarının da yıllık aidat ödeyerek öğretmenevi üyesi olması gerekiyor.

Ülke genelinde 800'ün üzerinde öğretmenevi ve lokali bulunurken, bunlara 427 bin öğretmen düzenli aidat veriyor. Aidat vermeyen öğretmenler, öğretmenevlerine yüzde 25 fazla ücret ödüyor.  
 
Zaman/İbrahim Asalıoğlu


Geri Dön