20 / 04 / 2024

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş gün geçtikce yükselen maliyetler ve güncel ekonomi analizleri üzerinden inşaat sektörünün durumuna yönelik değerlendirmeler yaptı. Keleş, "İnşaat malzemelerinde KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesini istiyoruz" dedi.

 Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Başkan Keleş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2013-2017 yılları arasında vatandaşın satın alma endeksinin en üst seviyeye ulaştığını ve bu dönemden sonra sektörün durumunun her geçen gün gerileyerek daha dip seviyelere ulaşması sonucunda inşaat sektörüyle ilgili birçok sorunu ortaya çıkarttığını, inşaat malzemelerine gelen fiyatlardaki artışın konut fiyatlarına da yansıyacağını, kentsel dönüşümü yavaşlatacağını, lokomotif sektör olan inşaatın taşıdığı 250 alt sektörün ve bundan vatandaş da etkilenecek.


Geri Dön