10 / 04 / 2025

Türkiye'de faizlerin ve fiyatların yükselmesi nedeniyle konuta erişim zorlaştı!

Türkiye'de faizlerin ve fiyatların yükselmesi nedeniyle konuta erişim zorlaştı!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Türkiye'de konut fiyatları ve faizlerin yükselmesi nedeniyle insanların konuta erişiminin zorlaştığını söyledi.


Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Londra'da gerçekleştirilen TurkZone Visionery CEO Talks etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Regent's University London'da gerçekleştirilen etkinlikte Timur, Berfu Güven'in moderatörlüğünde iş dünyasındaki kariyer yolculuğundan toplumsal sorumluluk anlayışına kadar geniş bir perspektifte değerlendirmeler yaptı. Erden Timur, büyük hayallerin toplumsal sorumluluk ve özgür düşünceyle gerçekleşebileceğini belirtti.

Erden Timur, girişimciliğe bakışından liderlik anlayışına, inovasyondan spor dünyası ve topluma geri verme kültürüne dair pek çok konuda önemli açıklamlar yaptı.

Yapılan Açıklamada söyleşideki görüşleri yer alan Erden Timur, iş hayatına atılma sürecini ve Nef'in kuruluş hikayesini anlatırken, en başından beri sadece ticari başarı değil, topluma dokunan projeler üretme hedefiyle hareket ettiğini belirtti.

Erden Timur, Nef markasını kurarken de kendi toplumsal değerlerine bağlı kaldığını söyledi. Nef isminin "nefes" kelimesinden geldiğini ve bu kavramın iş modeline de yansıdığını kaydeden Erden Timur, "Aldığımız her şeyi geri vermemiz gerektiği felsefesini iş modeline de yansıtıyoruz. İnsan yalnızca kendisi için çalışırsa sınırlı kalır. Ama kendinden daha büyük bir amaç için çalışırsa potansiyelini en üst seviyeye çıkarır." Dedi.

Timur, Nef’in bugüne kadar 74 projeye imza attığını da dile getirerek yalnızca konut değil, ofis ve yurt projeleriyle de sektöre farklı bir vizyon kazandırdıklarını belirtti.

 

KONUTA ERİŞİM ZORLAŞTI


Yaptığı açıklamada modüler ve katlanabilir yaşam alanları geliştirdiklerini dile getiren Erden Timur, Nef'in küresel bir marka olma hedefi doğrultusunda Almanya, Avusturya, ABD, Dubai gibi ülkelerde faaliyet gösterdiğini belirtti.

Erden Timur, ülkemizde konut fiyatları ve faizlerin yükselmesi sebebiyle erişimin zorlaştığını kaydederek, "Almanya, Avusturya, ABD (New York ve Miami), Dubai gibi pek çok ülkede aktifiz ve özellikle Avrupa pazarında güçlü bir büyüme kaydettik.

Türkiye'de ise konut fiyatları ve faizlerin yükselmesi sebebiyle insanların konuta erişimi zorlaştı. Kademeli konut sahibi olma modeli geliştirdik ve insanların daha erişilebilir koşullarda ev sahibi olabilmesi için yeni çözümler sunduk." dedi.

Açıklamasında Elazığ Depremi ile başlayan afet çalışmalarının zamanla Afet Platformu'na dönüştüğünü anımsatan Erden Timur, şunları dile getirdi:  "Deprem, sel, yangın gibi afetlerde hızlı yardım ulaştırmak amacıyla sistematik bir yapı kurduk.

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle geniş çaplı yardım operasyonları düzenledik. Yardım çalışmalarında en büyük motivasyonumuz da  insanlara doğrudan dokunabilmek. Toplumsal bir şey yaptığınız zaman  bunun karşılığını beklemeyin. Eğer siz gerçekten insanların iyiliği için yapıyorsanız, sonuçlar zaten sizi tatmin eder."


Geri Dön