18 / 04 / 2024

ÖİB 10 ildeki 20 arsayı satışa çıkardı!

ÖİB 10 ildeki 20 arsayı satışa çıkardı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 farklı şehirde yer alan 20 arsayı satışa sundu ve yatırımcılara çağrıda bulundu. 



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 farklı şehirde yer alan 20 arsayı satışa sudnu ve yatırımcılara çağrıda bulundu. Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; İdare, yerli veya yabancı fark etmeksizin arsaların satışını üzerindeki yapılarla birlikte yapacak. 

ÖİB 10 ildeki 20 arsayı satışa çıkardı!

50 FUTBOL SAHASI

ÖİB'in satış listesinde Samsun'dan Adana'ya, Ankara'dan Erzurum'a, Amasya'dan Aydın'a kadar toplam 345 bin 477 metrekare değerli arsa bulunuyor. Birbirinden değerli arsaların büyüklüğü ise 50 futbol sahasına yaklaşık. Satışa çıkarılan arsalar arasında özellikle Ankara'nın son dönemde en çok değerlenen Lodumlu ve İncek gibi bölgelerindeki değerli yerler ön plana çıkıyor. Aynı şekilde Adana, Aydın, Samsun ve Tunceli başta olacak şekilde diğer şehirlerdeki arsaların da büyük ilgi çektiği belirtiliyor. 

ÖİB, farklı şehirlerdeki arsaların tümünün satış ihalelerini Ankara'daki yönetim binasında yapacak. İhaleler, kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapılması suretiyle ‘pazarlık' usulüyle yapılacak. Her bir arsa, pazarlık görüşmelerine devam eden teklif sahiplerinin katılacağı açık artırmaların sonucunda yeni sahiplerine kavuşacak. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kooperatifler ile kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine ilişkin hüküm olan dernek ve vakıflar katılım gösterebilecek. Yerli ya da yabancı yatırım fonları ise sadece bir OGG içinde bulunarak teklif verebilecek.

ÖİB 10 ildeki 20 arsayı satışa çıkardı!

Önemli bir kısmının üzerinde yapı olan arsalara talip olacak yatırımcılardan 50 bin ile 3.5 milyon Türk Lirası arasında değişen tutarlarda geçici teminatı bankaya yatırmaları veya elden ödemeleri isteniyor. İhalelere katılabilmek için 500 ila 3 bin Türk Lirası arasında değişiklik gösteren miktarlardaki şartnameleri de almak gerekli.

İSTER PEŞİN İSTER TAKSİTLE

Arsalara teklifler yalnızca TL cinsinden yapılabilecek. İhalede ortaya çıkacak bedeller ise peşin veya istenirse taksitle ödenebilecek. Taksitli ödemelerde ihale bedelinin yüzde 40'ının peşin ödenmesi gerekecek, geriye kalan miktar ise 12 ayda bir ödeme yapılması şartıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. Taksitlendirilecek tutara senelik yüzde 16 basit faiz uygulanacak.

ÖİB 10 ildeki 20 arsayı satışa çıkardı!

YERLİYE DE, YABANCIYA DA AÇIK

ÖİB, nakit kaynak toplayabilmek amacıyla arsaları yerli ve yabancı ayrımı olmadan bütün yatırımcılar için satışa sundu. Arsaların yabancı uyruklu gerçek kişilere, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketlere ve Türkiye'de kurulan yabancı sermayeli şirketlere satışı, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

ÖİB bazı illerdeki gayrimenkullerin satışını onayladı!


Geri Dön