28 / 03 / 2024

ÖİB 5 şeker fabrikasını 2 milyar TL'ye sattı!

ÖİB 5 şeker fabrikasını 2 milyar TL'ye sattı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye 5 şeker fabrikası özelleştirildi. Fabrikalar toplam 2 milyar 38 milyon TL'ye satıldı..



Özelleştirme kapsamına alınan 5 şeker fabrikasının ihalesi gerçekleşti. Yapılan ihalelerde Turhal Şeker Fabrikası, Yozgat Şeker Fabrikası, Çorum Şeker Fabrikası, Kırşehir Şeker Fabrikası ve Bor Şeker Fabrikası toplam 2 milyar 38 milyon TL'lik bedel ile özelleştirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait Turhal Şeker Fabrikası 569 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'ye satıldı. 

Yozgat Şeker Fabrikası'nın yeni sahibi ise 275 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. oldu.

Çorum Şeker Fabrikası'nı Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. Firma fabrikayı 528 milyon TL'ye satın aldı. 

Kırşehir Şeker Fabrikası, 330 milyon TL bedelle Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ne satıldı.

Bor Şeker Fabrikası'ın yeni sahibi de 336 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. oldu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. En yüksek teklifi veren firmaların sözleşmelerini imzalamamaları halinde fabrikaların satış sözleşmeleri ikinci en yüksek teklifi veren firmalarla yapılacak.

 


Geri Dön