19 / 04 / 2024

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerini onayladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, 31463 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yayımlanan karara göre, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait başkent Ankara'nın Beypazarı ilçesi Hacıkara Mahallesi'nde, Eskişehir ilinin Alpu ilçesi Fevzi Paşa Mahallesi ve Sivrihisar ilçesi Hızırbey Mahallesi'nde, Van ilinin İpekyolu ilçesi Selimbeyve Yukarınorşin mahallelerindeki parsellerin nazım imar ve uygulama imar planı değişikliklerine onay verildi.

ÖİB den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Muğla Bodrum Ortakent Mahallesi'nde bulunan parsellere ilişkin taşınmazların araştırma ve plan raporlarının formatına, plan gösterimlerine, yapılaşma koşullarına, plan altlıkları ve koordinat sisteminde bazı değişiklikler yapılmasına ve donatı ihtiyacına ilişkin itirazlar da kabul edildi. Bu kapsamda ÖİB tarafından hazırlanan nazım ve imar değişiklik planları da onaylandı.

Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı parselin nazım imar ve uygulama imar planı değişikliklerine de onay verildi.

Ayrıca mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı Aydın iliniin Didim ilçesi Mersindere Mahallesi'nde yer alan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınması için de karar verildi.

 

Karar için tıklayın


Geri Dön