25 / 04 / 2024

Okan Üniversitesi Tuzla'da Tıp fakültesi hastanesi kuruyor!

Okan Üniversitesi Tuzla'da Tıp fakültesi hastanesi kuruyor!

Miami'de Okan International University ile eğitimde bir atak yapan Okan Üniversitesi, şimdi de Tuzla'da tıp fakültesi hastanesi kuruyor. 50 bin metrekarelik bir alana sahip olacak tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak.



 Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Tuzla Kampüsü'nde düzenlediği basın sohbet toplantısında, üniversitenin son dönemdeki faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi: "Üniversiteyi 199$ yılında kurduk. 2003-2004 döneminde'85 öğrenci ile eğitime başladık. Şu anda 18 bin öğrencisi, 16 dekanı olan bir üniversite konumundayız. Stratejimiz gereği ulaşmak istediğimiz öğrenci sayısı 25 bin. Amacımız çok fazla öğrenci sayısına ulaşmak değil. Nicelik değil nitelik hedefliyoruz. Üniversiteyi kurmamızdaki amaçta bu hedef yatıyor. 

Türkiye'nin en önemli sorunu eğitim, nitelikli eğitim. Biz başlangıcından bu yana dünya çapında bir üniversite olmak için yola çıktık. Kurulduğundan bu yana Okan Üniversitesi, Türk yükseköğreniminde ilklerin öncüsü oldu. Her yıl üniversite olarak mutlaka yeni atılımlar yaparız. 2015-2016 Akademik Yılı'nda iki önemli atağımız var. 

Bunlardan biri sadece ABD'nin değil, tüm dünyanın cazibe merkezi olarak kabul edilen Miami'de açtığımız Okan International University. Önümüzdeki akademik yüda 'işletme', 'turizm yönetimi' ve 'sağlık yönetimi' alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarıyla eğitime başlıyor. Okan International'da örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim programları da yürütülecek. 

Üniversite sadece Türk öğrenciler için değil, farklı ülkelerden gençler için de alternatif olacak. 2015-2016 döneminde Okan Üniversitesi'nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce dil hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecek." Miami'de kurduğu Okan International University ile ABD'de önemli bir yatırıma imza atan Okan Üniversitesi, Tuzla'da da 150 milyon lira yatınm bedelli tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kuruyor. 

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Başkan, Rektör Prof. Dr. Şule Kut, Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Rektör Yardımcısı Mithat Kıyak Okan Üniversitesi, inşaatı İstanbul Tuzla'da süren tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gelecek yıl ekim ayında hizmete açmayı hedefliyor.

 

300 YABANCI ÖĞRENCİ ALACAK 

Bekir Okan aynı zamanda TOBB Türkiye Yüksek Öğrenim Sektör Meclisi'nin de başkanı. Türkiye'nin uluslararası Öğrenci çekmek bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ancak bunu henüz iyi Metin Akpınar tiyatro dersi verecek AVM'den fakülte hastanesine... 

Okan Üniversitesi, geçen yıl Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini açtı. Bu çerçevede sağılık eğitiminde, Tuzla Kampüsü'ndeki Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi ile Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu aynı çatı altında buluşturdu. Ayrıca, geçen yıl, Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ni de açan üniversite, önümüzdeki yıl ise Tuzla'da Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni kuracak. 

Bekir Okan'ın verdiği bilgilere göre, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, tam teşekküllü olacak. 50 bin metrekarede 260 yatak kapasitesi olacak. Hastanenin yapılmakta olduğu bina Tuzla'nm merkezinde yer alıyor. Okan, "Yeri tıp fakültesinin yer aldığı Tuzla Kampüsü'ne yakın bir mesafede olması ve öğrencilere kolaylık sağlaması bakımından özellikle tercih ettik" diyor. 

Hastane, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinden Pekintaş Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Olcay tarafından başlatılan AVM inşaatı yerine yapüıyor. Okan Holding'e bağlı inşaat Okan Üniversitesi, müzik ve tiyatro alanında geleceğin yıldızlarını yetiştirme konusunda iddalı. 

Kadıköy Kampüsü'nde kurulan konservatuvarda hem Türk hem de Batı müziği dersleri verilecek. 

Yeni devreye alınan tiyatro bölümünde ise çağdaş oyunculuk teknikleri, kamera oyunculuğu gibi ihtiyaç duyulan eğitimler verilecek. Bekir Okan, tiyatro bölümünde ünlü tiyatro sanatçısı Metin Akpınar'ın ders vereceğini açıkladı. 

kullanamadığını belirtiyor. "ABD'nin dışarıdan gelen Öğrencilerden elde ettiği gelir en az 20 milyar dolar, ingiltere'nin de 20 milyar dolar. Bizde ise bu rakam henüz 80 milyon dolar" diyen Bekir Okan, "Yurtdışından gelen öğrencilerimize verdiğimiz eğitimi hizmet ihracatı olarak kabul ettirdik. Çeşitli destekler alınabiliyor artık. Bir an önce Türk yüksek eğitim sektörünün kolları sıvayıp bu geliri 1 milyar dolara çıkarması gerekiyor. 

Bu aynı zamanda, her alanda çok önemli fark yaratacak bîr unsur. 

Burada okuyacak örneğin Rus, Kazak ya da Afrikalı öğrenciler, yarın ülkelerinin bürokratları, iş insanları olacak. Biz Okan Üniversîtesi'nde bu konuya özel bir önem veriyoruz. Bu yıl 300 uluslararası öğrenci alacağız Okan'a. Amacımız bu sayıyı artırmak ve üniversitemizin uluslararası yapısını büyütmek" dedi. 


OKAN KOLEJİ, SİNERJİYLE BÜYÜYOR

 Yeni bir yurt yapımının da olduğu üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde, Okan Koleji de yer alıyor. Kolejin kurucusu Işıl Okan Gülen, üniversitenin bilgi birikimleriyle kolejin de büyük bir atılım gerçekleştirdiğini kaydetti. 

"Üniversitenin yanında kurulmanın sinerjisinden faydalanıyoruz" diyen Gülen. "Türkiye'de ilk defa bir kolejde. 

Çince ve Rusça öğrenilebiliyor. 

Ayrıca, öğrencilerimiz İspanyolca şirketinin üstlendiği hastaneye yapılacak yatırımın 150 milyon lira civarında olacağı belirtildi. 

Yeni düzenleme denk geldi Okan'ın sıfırdan tıp fakültesi hastanesi kurma vizyonunun, vakıf üniversiteleri ile özel hastaneler işbirliğine ilişkin yapılan son düzenlemeyle daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut ise şunları söyledi: "Kısa süre önveya Fransızca dillerini de öğrenme imkanları var. Üniversitedeki eğitim yaklaşımını Kolej de de başarıyla uyguluyoruz, öğrencilerimizi her düzeyde spor ve güzel sanatlarla buluşturuyoruz. Örneğin golf dersi müfredatımızda var. Üstelik anaokulundan itibaren... Okan Koleji'nden mezun olan bir öğrencimiz Okan Üniversitesi'ne yüzde 50 burs kazanarak girebiliyor" bilgisini paylaştı. 

cesine kadar üniversite hastanesini sıfırdan yapmak zorunlu değildi. Üniversite hastanesi olmaya uygun bir kuruluşla 'afiliasyon' anlaşması yapılabiliyordu. Sözleşme ile, o özel hastane üniversiteyle işbirliği yapmanın tüm avantajlarına sahip olabiliyordu. Şimdi YÖK'ün kararıyla bu uygulama kalktı. Bu karar bizim hastaneyi sıfırdan kurma vizyonumuzun da doğrulanması anlamına geliyor."

 2016'da hizmete girmesi beklenen hastaneye 150 milyon lira yatırım yapılıyor. 


Geri Dön