23 / 04 / 2024

Okmeydanı Dönüşüm projesine STK'lar sahip çıktı!

Okmeydanı Dönüşüm projesine STK'lar sahip çıktı!

Okmeydanı’nda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine Sivil Toplum Kuruluşları da tam destek verdi. 



 

Beyoğlu Belediyesi tarafından Van Bloklarından başlatılan Okmeydanı Dönüşüm Projesine Sivil Toplum Kuruluşları da sahip çıktı. Beyoğlu Belediyesi'nde yer alan habere göre, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız olmak üzere altı mahalleyi kapsayan dönüşüm projesi için bölgede faaliyet gösteren 60 ayrı STK da “Okmeydanı Dönüşüm Projesi Uzlaşma Görüşmeleri” adı altında toplantılar yapılmaya başlandı. Hak sahiplerinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin planlandığı toplantılara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşların projeyle ilgili sorularını yanıtlıyot.

DÖNÜŞÜME ANLAŞMALARINI TAMAMLAYAN ADA İLE DEVAM EDECEĞİZ

Uzlaşma görüşmeleri kapsamında Giresun Alucra Arda Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneğinde hak sahipleriyle bir araya gelen Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birisi olan Okmeydanı Dönüşüm Projesini Van Bloklarından başlattık. Bu işi devletimizin desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin  Kiptaş  firması ile birlikte yürütüyoruz. Artık süreç daha da hızlanacak. Van Bloklarının ardından anlaşmalarını tamamlayan ilk ada ile dönüşüme devam edeceğiz. Hepimizin malumu, bugün Okmeydanı’nda yollar yetersiz, parklar yetersiz, yeşil alanlar yetersiz. Binalarımız depreme dayanıklı değil. Dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla birlikte tüm bu sorunları aşmış olacağız. Onuns için bu proje Okmeydanı için büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirelim. Bu işte hepimiz elimizi taşın altına koyarsak süreci daha da hızlandırmış oluruz.” diye konuştu.

YÜZDE 78’İ HAK SAHİPLERİNE VERİLECEK

Okmeydanı’nda 100 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren Dönüşüm Projesi kapsamında toplamda 2.250.000 metrekarelik inşaat yer almakta olup, bunun 500.000 metrekaresi (Ticaret Alanı) yüklenici firma olan KİPTAŞ’ a verilecek. (%22) Kalan 1.750.000 metrekarelik alan da(%78) Okmeydanı’nda ikamet eden Hak Sahiplerine verilecek. Toplam inşaat alanı dışındaki altyapı işleri ve sosyal donatı alanlarının inşaatı KİPTAŞ tarafından yapılacak.


Geri Dön