25 / 04 / 2024

Okmeydanı dönüşüm projesi MIPIM'e damga vurdu!

Okmeydanı dönüşüm projesi MIPIM'e damga vurdu!

Beyoğlu, 25 yatırımcı ve 25 proje ile katıldığı MIPIM 2018 Gayrimenkul Fuarı’nda yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekti. Beyoğlu Belediyesi tarafından Okmeydanı’nı yeniden inşa etmek için hayata geçirilen Okmeydanı Dönüşüm Projesi fuarın en çok ilgi gören projelerinden oldu.



 

Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından biri olan MIPIM 2018, Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını açtı. 100'e yakın ülkenin katıldığı MIPIM 2018'e Türkiye, 250 kuruluş ve 657 kişilik temsil ile adeta çıkarma yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde fuara katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG), 25 yatırımcı ve 25 proje ile fuara damgasını vurmayı başardı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Okmeydanı'nı yeniden inşa etmek için hayata geçirilen Okmeydanı Dönüşüm Projesi fuarın en çok ilgi gören projelerinden biri oldu.

DEMİRCAN, YABANCI YATIRIMCILARLA TEK TEK GÖRÜŞEREK TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Dünyanın en büyük Emlak Fuarların biri olan Canes kentindeki MİPİM 18'de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uluslararası yatırımcıların en çok ilgilendiği, görüşmeler yaptığı kişilerden oldu. Başkan Misbah Demircan küresel yatırımcı firma yetkilileri ile bire bir görüşmelerde bulundu. Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet eden Başkan Demircan, yatırımcıların dikkatini çeken çok büyük projelerinin olduğunu belirtti. Fuarda bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Beyoğlu ve İstanbul'a ilginin çok daha fazla olduğu gözlemlendi.


İSTANBUL VE BEYOĞLU'NA ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR…

Özellikle Kamu- Özel Sektör işbirliği ile projelerin uluslararası pazara çıkmasının büyük avantaj olduğunu belirten Demircan; "Kamu özel sektör işbirliği ve Beyoğlu'nda projeleri olan dev firmaları BİG şemsiyesi altında Uluslararası yatırımcıyla buluşturma misyonumuz var. Bugün dünyada yatırımın kolay gerçekleşmediği gerçeğini bilerek biz devletin de güvencesini alarak fuarda yatırımcıların karşısına çıktık. Bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Gecen yıllara göre bu yıl Beyoğlu standına çok büyük ilgi vardı. Dünyadaki belirsizliklere rağmen İstanbul ve Beyoğlu yatırımcılar için güvenli bir liman olarak görülüyor. Bu da bizi çok memnun etti. Amacımız ülkemize biraz daha fazla yatırım çekmek ve bu yatırımla birlikte istihdam oluşturmak. Öyle görülüyor ki, önümüzdeki günlerde Beyoğlu- İstanbul'a büyük bir yatırım gelecek." diye konuştu.

PROJELERİMİZ ULUSLAR ARASI YATIRIMCILAR İÇİN GÜVENLİ LİMAN

MIPIM'in dünyada emlak sektörünün bir araya geldiği en büyük organizasyonlardan bir tanesi olduğunu da söyleyen Başkan Demircan, "Dünyanın kuzeyinden, güneyinden, doğusundan, batısına projelerini uluslar arası arenada göstermek isteyen herkes burada. Bu yıl inanılmaz bir kalabalık ve inanılmaz projeler var. Tüm projeleri burada takip ediyorlar. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile birlikte üç yıldır bu fuara katılıyoruz. Beyoğlu'nda uluslararası yatırımcıların dikkatini çekebilecek ciddi projelerimiz var. Bunların arasında; Galataport, Haliçport, Taksim 360 ve Okmeydanı gibi projemiz var. Beyoğlu'ndaki 25 tane projeyi tek maket üzerinden buradaki finansçılara ve insanların ilgisine sunacak şekilde koordine ediyoruz. Her şey kamu ve özel sektör ortaklığı ile birlikte yürüyor. Burada uluslar arası bir yatırımcı hatta bu yatırımcı yerli dahi olabilir, bu iki gücü bir arada görmek istiyor. Bir yanda kamu tarafının garantisini hissetmek öte yandan bu yatırımcının vaatlerini olabilirliğini görmek onlara güç veriyor." diye konuştu.

OKMEYDANI PROJESİ, TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ PROJESİ

Okmeydanı'nın, 13.06.2016 tarih 8949 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede çalışmalara başlandı. Riskli alan ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olup yaklaşık 4.250.000 metrekare inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanıyor. Söz konusu inşaat alanının 2.850.000 metrekaresinin iskan edilmesi öngörülüyor. Bu alanın 1.750.000 metrekaresi hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacak.

 


Geri Dön