23 / 04 / 2024

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.



Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Orta Mahalle’de yer alan İhsaniye Camii çevresiyle beraber yenileniyor. Çarşamba Belediyesi'nde yer alan habere göre, şehir merkezinde eski sebze halini 2006'da eski stadyumu ise 2008'de yeni yerlerine taşıyarak buraları değerlendiren Çarşamba Belediyesi, 2018 yılında başladığı kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

DÜNDAR, “İHSANİYE CAMİİ, ÇEVRESİNDEKİ CADDE VE SOKAKLARIYLA YENİLENİYOR”

İhsaniye Camii ve çevresinde yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Dr Ata Giritli Caddesi ve İhsaniye Camii Bölgesi’nde yenileme, cadde ve soksak iyileştirme çalışmalarımız var. Bu bölgede bulunan ancak ihtiyacı karşılama da yetersiz kalan eski İhsaniye Camii yeniden inşa ediliyor. Eski sebze hali ve stadyum bölgesi örneğinde olduğu gibi Yeni Şehir Köprüsü’nün de devamı olan bu güzergâhı bir bütün halinde planlayarak yeniliyoruz. Tarih boyunca İlçemizin ekonomisine ve ticaretine yön veren bu bölgedeki cadde ve sokakları yeniden düzenliyoruz. Şehrimizin tam merkezindeki bu çalışmalarla, İlçemize ticaret ve yaşam alanları kazandırıyoruz.” diye konuştu.


Geri Dön