19 / 04 / 2024

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

İBB, KİPTAŞ ve Beyoğlu Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabında konutlar hak sahiplerine teslim edildi. 



2006'da sürecine başlanan Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında bugün ilk konutlar teslim edildi. Anahtar teslim törenine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Binaların güçlü ve güvenilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen  Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etap anahtar teslim töreni yapıldı. Proje kapsamında 80 konut kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibine teslim edilirken, 50 konut stok olarak kullanılacak. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ta anahtar teslimi yapıldı!

Törende konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şunları kaydetti: 

"Bugün İBB, Beyoğlu Belediyesi ve KİPTAŞ olarak deprem yönetmeliğine uygun ve üst sınıf malzeme kullanılarak inşa edilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etap konutlarını teslim ediyoruz.  

Projenin kapsamında olmamasına rağmen vatandaşların erişimine yönelik yol bakım çalışmaları gerçekleştirildi. 

Bu iş birlikleriyle afet odaklı dönümlere örnek olmasını ve hak sahiplerinin burada mutlu huzurlu yaşamalarını diliyorum"  

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ta anahtar teslimi yapıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise şunları söyledi: 

"Deprem en yakın tarihte tekrar İzmirde hafızalara kazındı. Tedbir alınması konusunda uyarıda bulundu. 

2004'ten itibaren Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmasının içindeyim. Bugün açılışında bulunduğumuz bu tören anlamlı. İBB, KİPTAŞ ve Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle Okmeydanı kentsel dönüşümünde 1. etap tamamlandı. 80 hak sahibi için 130 konut üretildi. Hak sahipleriyle uzlaşmalar yapıldı, kentsel dönüşüm gönül rahatlığıyla tamamlandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yerinde, gönül rızasına dayalı, depremi esas alan hızlı dönüşümü önemsiyor. 

Depremin ne zaman gelecği bilinmiyor, dönüşümü hızlı gerçekleştirmeliyiz. Yerinde dönüşümü esas alarak mağduriyete yer vermiyoruz. 

Okmeydanı kentsel dönüşümünde 2. etabında başladığını açıklayan Yıldız, "Kentsel dönüşüm politik veya siyasi değildir. Konutlarına kavuşacak vatandaşlara sağlıklı, mutlu günler diliyorum" diye konuştu. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ta anahtar teslimi yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: 

"Kentsel dönüşümde dikkat çeken hususlar var. depremi ve kentsel dönüşümü en üst seviyede tartışmak çözüm bulmak mecburiyetimiz var. 

Bu anlamda İstanbul'un her köşesinde bir kurum çaba gösteriyor. Ama büyük bir sorumluluk ve büyük bir seferberliğe dönüşmezse uzun yıllara ihtiyaç duyarız. Bunu hızla yapmanın mecburiyet olduğunu İzmir'de de yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılara şifa diliyorum."

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ta inşa edilen konutların 80'inin vatandaşlar için 50'sinin de stok için yapıldığını belirten İmamoğlu, "8 bloktan 80 aileye teslime dilecek bu yapıların hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra huzurlu güvenli yaşasınlar. Başından beri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Burada deprem konutları sakat diye değiştiriliyor. Fatura bu kadar nettir. Buradaki dönüşümde 1 daire yerine 3-5 daire modeli oluşmadı."

Konuşmaların ardından KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kürsüye anahtar teslimi için davet edildi. İlk hak sahibine Ekrem İmamoğlu anahtarını teslim etti. 

Sembolik olarak 5 anahtarın hak sahiplerine verilmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız eşliğinde örnek daireyi gezdi. 

Ali Kurt: Kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün!

 


Geri Dön