25 / 04 / 2024

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı başlıyor!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı başlıyor!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Beyoğlu 6. Olağan İlçe Kongresi'ne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nun konumu itibarı ile İstanbul'un dört bir köşesindeki hizmetleri en iyi görebilecek yerde olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Beyoğlu'na yapılan hizmetlere bakıldığında, alınan desteğin körü körüne olmadığını da söyleyen Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin, ismine ve imajına uygun şekilde teknolojiyi en iyi kullanan kurumlardan biri olduğunu, vatandaşların belediyedeki işlerinin yüzde 95'inin online ortamda takibinin mümkün olduğunu dile getirdi. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi nin ilk etabı başlıyor!

Erdoğan, Okmeydanı Kentsel  Dönüşüm Projesi kapsamında 80 bin kişinin 60 yıllık tapu meselesinin çözüldüğü de söleyerek "Buradan bu projenin birinci etabında uygulama ruhsatı aşamasına gelindiğinin müjdesini de paylaşmak istiyorum. Hayırlı olsun." dedi. 
 
Örnektepe'de gayrimüslim vatandaşların haklarını, hukuklarını koruyacak şekilde önemli bir dönüşüm projesinin hayata geçirildiğini de sözlerinde vurgulyan Erdoğan, Tarlabaşı'nda kentsel yenileme ve restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini, bölgedeki binaların kimilerinde 120 yıl geriye gidilerek hak sahiplerinin bulunduğunu ve hukuki sorunlar çözülerek tarihi dokuya uygun şekilde yenileme çalışmaları yürütüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da üzerinde en çok tartışma konusu olan Emek Sineması, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı gibi mekanlarla ilgili çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getirerek, "Bu tartışmaların mecrasından çıkmadan yürütülmesi konusunda da belediyemiz hep öncülük yapmıştır. Haliçport ve Galataport gibi İstanbul'un prestij projeleriyle de Beyoğlu'nun geleceği inşa ediliyor. Bunlar bittiği zaman Beyoğlu, çok daha farklı olacağı gibi İstanbul bambaşka olacak. Şehrimizin en önemli konaklama merkezi olan Beyoğlu'nda günlük kapasite 50 bin yatağa kadar çıktı. Bu da 2 milyar dolara yakın ticaret hacmi anlamına geliyor. İstanbul'un vitrini olan bu ilçede yeni istihdamın 134 bini bulması, 10 bin yeni esnafın faaliyete başlaması, yürütülen çalışmaların büyüklüğünü göstermeye herhalde yeterlidir." diye konuştu.


Geri Dön