19 / 04 / 2024

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.



Mesut, Sebahattin, Selahattin  ve Bayram Kaşkaya kardeşler, 2011 yılında ücret karşılığı bakımını üstlenmesi için babalarını kız kardeşleri Gülvade Gümüş'e yakın Ankara'da bir konuta yerleştirmişti. Fakat 4 kardeş, 2013 yılının Şubat ayında, kız kardeşlerinin toplamda 11 evin kirasına 2 yıl boyunca el koyduğunu öne sürdü ve babalarının vesayet altına alınması amacıyla  Ankara  13. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

Yazdıkları dava dilekçesinde babalarının akli durumunun yerinde olmadığını ve bir de "demans" hastası olduğunu iddia eden Kaşkaya kardeşler, babalarına tarafsız bir vasi atanmasını istedi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre mahkeme de sağlık kurulu raporu amacıyla Mehmet Kaşkaya'yı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti.

- Ölünceye kadar bakma anlaşmasına itiraz edildi

Davacı 4 kardeşin öne sürdüğü detaylara göre, Gülvade Gümüş, mahkemenin sevk ettiği hastane yerine Yenimahalle Devlet Hastanesinden 25 Ocak 2013 tarihinde babasının akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde tek hekim raporu alarak babası Mehmet Kaşkaya'nın banka hesabında yer alan toplamda 207 bin TL'yi çekti.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yine aynı hastaneden 22 Nisan 2013 tarihine konuyla ilgili olarak bir rapor daha alan Gülvade Gümüş, noter huzurunda babasıyla toplamda 6 adet konutun kendisine devrini öngören "ölünceye kadar bakma" anlaşmasına imza attı.

Gülvade Gümüş 29 Ağustos 2013 tarihinde almış olduğu raporla da başkent Ankara Pursaklar'da yer alan bir konutu oğlunun arkadaşının üzerine geçirdi. Mesut, Sebahattin, Selahattin  ve Bayram Kaşkaya kardeşler yaptıkları açıklamada babalarına ait olan yaklaşık olarak 1 kilo altının da kız kardeşleri tarafından alındığını öne sürdü.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bankadan çekilen parayla kız kardeşlerinin oğluna konut aldığını öne süren Mesut, Sebahattin, Selahattin  ve Bayram Kaşkaya kardeşler, söz konusu işlemin iptali için Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.  Dört kardeş, "ölünceye kadar bakma" anlaşmasının iptal edilmesi için Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde, kız kardeşlerinin oğlunun arkadaşının üzerine devredildiğiniddia ederek söz konusu konutun devir işleminin iptali için de Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

İşte 9 yıldır devam eden miras davası ile ilgili diğer detaylar...


Geri Dön