26 / 04 / 2024

Olimpiyatlar sadece inşaatta 20 milyar liralık iş sağlayacak!

Olimpiyatlar sadece inşaatta 20 milyar liralık iş sağlayacak!

Yaz olimpiyatlarında, 2020 organizasyonu için inşaatlara yönelik 20 milyar TL kaynak ayrıldı, İstanbul için hazırlanan planda ayrılan 20 milyar TL'nin, stat, salon, olimpiyat köyü ve basın-iletişim merkezlerinde kullanılacağı belirtildi




Türkiye'nin ikinci kez "final grubuna" kaldığı yaz olimpiyatlarında, 2020 organizasyonu için sadece inşaatlara yönelik 20 milyar TL kaynak ayrıldı. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyatlarının sonuçlan 7 Eylül'de açıklanacak. Dünyanın en büyük organizasyonu olan yaz olimpiyatları bütün sektörlerde büyük bir iş hacmi yaratıyor. Türkiye'de olimpiyat organizasyonunun üstlenilmesi halinde bütün inşaat işleri TOKİ'nin ana müteahhitliğinde gerçekleştirilecek.


İstanbul için hazırlanan olimpiyat planında yapılacak ayrılan 20 milyar TL'nin, stat, salon, olimpiyat köyü ve basın-iletişim merkezlerinde kullanılacağı belirtildi. İstanbul'un kazanması halinde inşaat işlerinin tamamında  TOKİ  ana yüklenici olacak ve alt işverenlere yönelik ihaleleri gerçekleştirecek. Ayrıca, inşaatların yürütülmesinden sorumlu olacak. TOKİ Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde halen 11 stadyumun inşaatında ana müteahhit konumunda bulunuyor. Ayrıca, 8 stadın da inşa edilmesine yönelik proje uygulamada bulunuyor. Bundan önce de Türk Telekom Arena'nın ve Mersin statlarının inşası TOKİ tarafından yapılmıştı.


Uluslararası Olimpiyat Komitesi 7 Eylül günü Brezilya'nın Buenos Aires kentinde yapılacak Genel Kurul toplantısında kazanan şehri açıklayacak. Olimpiyatları düzenleyen şehirler, başta altyapı ve tesisler olmak üzere büyük yatırım imkanı buluyor.


Dünya


Geri Dön