24 / 04 / 2024

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, Kripto paraların ölü coin haline gelmesindeki nedenleri açıkladı! İşte Doç. Dr. Serhat Yüksel'in o açıklaması...



KONTROLSÜZ BÜYÜME İLE BERABER ÖLÜ COIN SAYISI DA ARTIYOR

Doç. Dr. Serhat Yüksel, özellikle son senelerde kripto piyasasının akılalmaz biçimde büyüdüğünü vurgulayarak, pek çok bilim insanının bu konunun sorun yaratacağını daha önceden belirttiğini ve politika yapıcıları gerekli tedbirleri almaları konularında uyardıklarını söyledi.

Uyarılara rağmen şu ana kadar herhangi bir önlem alınmadığının altını çizen Yüksel, bunun da ölü coinlerin sayılarının trajik bir şekilde artmasına neden olduğunu açıkladı.

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!

Yüksel, kripto piyasasının kontrolsüzce büyümesinin ölü coinlerin artması sorununu ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini söyledi. Yüksel en fazla eleştirdiği hususun insanların kısa sürede emek vermeden para kazanma isteği olduğunu belirterek, bu durumun kripto paraların da bu amaçla kullanılmasına neden olduğunu ifade etti.

Kripto paraların sayılarının özellikle son senelerde radikal bir şekilde arttığını vurgulayan Yüksel, "Buna karşın, ölçüsüzce artan kripto paraların içerisinde finansal açıdan karlı olmayanların da sayısı artmıştır. Bunun sonucunda insanlar çok daha fazla kaybetmeye başlamışlardır." dedi.

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!

Serhat Yüksel, kripto paraların finans sektörü için devrim niteliğinde bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, kripto ürünlerin gelecekte de finans sektöründe çok önemli yere sahip olacağını söyledi.

Önemli olanın kripto paraların finans sektörüne getirdiği faydalara odaklanmak olduğunun altını çizen Yüksel, bu durum finans sektörünün daha etkin bir şekilde faaliyet göstermesine katkı sağlayacacağını belirtti. Yüksel, bu şekilde ülke ekonomilerinin daha de daha dayanıklı bir şekilde gelişebileceğini söyleyedi.

Ölü Coin sayısı yükseldi! Herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor!KRİPTO PARALAR VURGUN YAPMA YOLU OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Yüksel, kripto paraların düşük fiyattan alınıp yüksek fiyata satılarak kısa yoldan zengin olma yolu olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizerek, şu cümleleri kurdu:

"Bu durum insanların çok yüksek miktarlarda zarar etmelerine sebebiyet verebilir. Öte yandan, ölü coinlerin de artması bu ürünlerin imajını olumsuz yönde etkilemektedir. Kripto paraların insanların gözünde zarar edilen ürünler olarak görülmesi bu ürünlerin faydalarına da gölge düşürecektir.

Bu çerçevede, kripto paraların kontrolsüzce büyümesinin önüne geçilmelidir. Bu bağlamda, ülkelerin bu problemin çözümüne yönelik acilen önlemler almaları gerekmektedir.

Etkin bir denetim mekanizmasının oluşması bu sürecin daha başarılı bir şekilde yönetilebilmesine yardımcı olacaktır. Bu mekanizma ile her isteyen kripto para üretemeyecektir. Böylece, kalitesi düşük kripto ürünlerin ortaya çıkması engellenecektir. Bu durum da ileride ölü coinlerin meydana gelme ihtimalini azaltacaktır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön