18 / 04 / 2024

‘Oluk oluk kredi akacak’ diyen İslam Memiş tarih verdi!

‘Oluk oluk kredi akacak’ diyen İslam Memiş tarih verdi!

Başta altın ve gümüş olmak üzere emtia piyasalarının efendisi olarak tanınan piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez bambaşka bir konu üzerinde iddialı açıklamalarda bulundu. Acilen nakit paraya ihtiyacı olanları sevindirecek bir tahmin yapan Memiş, o tarihte adeta oluk oluk kredi yağacağı müjdesini verdi



Yaptığı tahminlerle altın ve gümüş başta olmak üzere emtialar genelinde Türkiye’de yatırımcıların 24 saat takip ettiği piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez de kredilerle ilgili çok heyecanlandıran iddialarda bulundu.

‘Oluk oluk kredi akacak’ diyen İslam Memiş tarih verdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nin faiz kararında pas geçtiğini duyurması sonrası piyasa uzmanı İslam Memiş’ten, nakit paraya sıkışan vatandaşı çok sevindirecek bir açıklama geldi.

TCM Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından açıklanan faiz kararını duyurmasının ardından açıklamalar yapan piyasa uzmanı İslam Memiş, açıklanan bu kararın, kredi musluklarının açılması anlamına geldiğini iddia etti.

Konuyla ilgili TGRT Haber’e konuşan Memiş, Merkez Bankası’nın faizleri pas geçmesinin iyi bir haber olduğunu vurguladı.

Açıklanan bu karar sonrası yaşananları aktaran Memiş şunları söyledi:

“TCMB'nin faizleri pas geçmesi ve dolar endeksinin 102 seviyesinde olması bir şey. Küresel piyasalarda bir sakinliği hatta bir gerilemesi yaşanıyor. Bu da bizi kur ataklarına karşı korumakta. Diğer taraftan borsada şu an iyi bir vaziyette. Eğer bunun tam tersi bir durum gelseydi, dolar kurunda toparlanma ve borsada satışlar yaşanırdı"


Geri Dön