16 / 04 / 2024

Ömer Çelik: 2023 hedefi 60 milyon turist!

Ömer Çelik: 2023 hedefi 60 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Sadece Türkiye içinde kendi kendimize dönük olarak yaptığımız iç faaliyetler, kendi kendimizi ağırladığımız festivaller, turizm faaliyetlerinin artık tamamını geride bıraktık" dedi




Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Turizm Yatırımcıları Derneğinin (TYD) Sheraton Otel'de düzenlenen "Geleneksel Yıl Sonu Turizm Değerlendirme Toplantısı"nda, Türkiye algısının yönetilmesinde turizmle ilgili rakamların ortaya konulmasının, Türkiye'nin geldiği konumu göstermesi bakımından önemli ve etkili olduğunu söyledi. 


Göreve başladığından bu yana pek çok krizle karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Çelik, "konjonktür ve endişelerden uzak, siyasi türbülanslar karşısında pasifist  davranmayan bir kriz yönetimi uygulamayı hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. 


"Türkiye'nin hikayesini anlatacağız" 


Çelik, Türkiye'nin tanıtım değerlerinin yükseltilmesi için Türkiye'yi anlatan bir tanıtım stratejisini peşinden koştuklarını dile getirerek "Turizmle ilgili tanıtım kampanyasını bir turizm tanıtımı meselesine sıkışmış olmaktan kurtaracağız. Önemli olan turizm tanıtımını nasıl bir kavramsal çerçeve içerisine oturttuğumuzdur" diye konuştu. 


Bu nedenle İstanbul Caz Festivali'ne Bakanlık tarihinde görülmemiş  bir destek verdiklerini, böylece bu seçkin müzikle dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verildiğini söyleyen Çelik, golf turnuvasına gösterdikleri destek sayesinde Türkiye hakkında dünyada 26 bin haber çıktığı bilgisini verdi. 


Bakan Çelik, tanıtımla ilgili yeni bir strateji belirlediklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"Sadece Türkiye içinde kendi kendimize dönük olarak yaptığımız iç faaliyetler, kendi kendimizi ağırladığımız festivaller, turizm faaliyetlerinin artık tamamını geride bıraktık. Bunların hiçbirine hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz. Turizm faaliyetini turizm tanıtım faaliyeti olarak ele alan hiçbir stratejiye destek vermeyeceğiz. Turizm tanıtım faaliyetini bir Türkiye markası içerisinde yerleştiren, bunu küresel strateji haline getiren projelere yer vereceğiz."  


Yeni dönemde bir Hollywood yıldızının Türkiye'nin marka yüzü olacağını da açıklayan Çelik, onunla birlikte Türkiye'nin hikayesini anlatacaklarını anlatarak "Dünyanın merak ettiği ve Türkiye'nin yaşadığı süreç içinde Türkiye'nin hikayesini anlatan bir tanıtım strateji peşinde koşacağız" ifadesini kullandı.  


Çelik, ayrıca her vatandaşın ve her turistin akıllı telefonlarına indirecekleri uygulamayla bu tanıtımın bir parçası olacağını bu sayede turisti Türkiye'nin tanıtımının bir öznesi haline getireceklerini anlattı.  


2023 hedefi 60 milyon turist


TYD Başkanı Murat Ersoy da Türkiye'nin turizmdeki gelişiminden gurur duyduklarını ancak sektörde bir an önce halledilmesi gereken bazı problemler bulunduğunu belirterek Bakanlıktan bu sorunların giderilmesi için destek istedi.  


Türkiye'nin bölgesindeki krize rağmen turizmde dünya ortalamasının çok üzerinde bir büyüme gösterdiğine dikkati çeken Ersoy, turizmde 2023 yılında 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefine ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.  


Daha sonda TYD ile DenizBank arasında, TYD üyelerinin turizm sektöründeki yatırım projeleri için hızlı, kolay ve en uygun şartlarda destek verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. 


Dünya


Geri Dön