19 / 04 / 2024

Ömer Faruk Barata: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değil!

Ömer Faruk Barata: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değil!

Fikirtepe’de, sahibi anlaşmaya yanaşmadığı için dokunulamayan ve 30 dönüm arsa ortasındaki görüntüsüyle kamuoyunda ilgi uyandıran Yalnız Ev bugün yıkılıyor. Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata konuyu değerlendirdi.



Fikirtepe’de büyük projeler geliştiren Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 2011 yılından bu yana yaşadıkları tecrübeleri kamuoyuyla paylaştı.


Renovia İstanbul projesini hayata geçiren firma, sahibi anlaşmaya yanaşmadığı için dokunulamayan ve 30 dönüm arsa ortasındaki görüntüsüyle kamuoyunda ilgi uyandıran yalnız evi bugün yıkıyor.


İçinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçeneklerini barındıran Renovia İstanbul projesi Vartaş imzası ile İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de inşa ediliyor. 30 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Renovia İstanbul kentsel dönüşüm projesi olarak yükseliyor.


Barata kentsel dönüşüm ile ilgili olarak, 'Kentsel Dönüşüm, sanılanın aksine rantsal dönüşüm değil, adeta demirden bir leblebi' dedi. Barata, Fikirtepe bölgesinde toplamda 5 ada aldıklarını ve ilk projelerinin AVM ve ofis projesi olduğunu, ikinci projenin Renovia İstanbul olduğunu ve sırada bekleyen 3 projenin olduğunu belirtti.


Fikirtepe'de ilerleyen günlerde kriz çıkacağını düşündüğünü belirten Barata, kira maliyetlerinde yanlışlık yapıldığını belirtti. Maliyetlerin 48 ay değil de 24 ay üzerinden yapıldığını dile getirdi. Bunun içinde bir çok firmanın büteçesinin sarsıldığını belirtti.


Proje için Ömer Faruk Barata 'Proje planlandığı gibi ilerleyemedi. Bu sürede inşaatın başlayamamasının yanında, proje geliştirdiğimiz 5 adadan sadece birinde hak sahiplerine ödediğimiz kira bedeli 16.5 milyon TL’yi buldu. Bu bizim olduğu kadar tüm hak sahiplerinin de kaybıdır, Türkiye’nin kaybıdır. Söz konusu hak sahibi ile 29 defa görüştük. Nihayet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aracılığıyla yaptığımız 30. görüşmede imza atmayı kabul etti. 3 yıl önce imza atsaydı ne alacaksa, bugün de aynısını aldı. O adadaki diğer 584 hak sahibinden farklı hiçbir avantajı olmadı. Biz ilk günden itibaren adaletli davranmak için çok çaba gösterdik' açıklaması yaptı.


Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com



Geri Dön