26 / 04 / 2024

Ömer Fethi Gürer'den riskli yapı açıklaması!

Ömer Fethi Gürer'den riskli yapı açıklaması!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremle ilgili olarak, "Ciddi adımların atılması gerekiyor. Taramadan geçmemiş tüm konutların istisnasız devlet tarafından incelenmesi gerekmekte" dedi.



Çürük binalar her depremde onlarca cana mezar oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği cevapta, tespit edilen riskli alan ve binada yıkımı-tahliyesi gerçekleşen konut kadar henüz yıkılmayan ve tahliye edilmeyen binaların olduğu belirlendi. 

Ömer Fethi Gürer den riskli yapı açıklaması!

Kurum’un yanıtına ilişkin açıklamalarda bulunan Gürer, deprem kuşağında olan ülkede bu tablonun sonuçlarının ağır olabileceği uyarısını yaptı. BirGün'de yer alan habere göre; Murat Kurum, 2012'den bu yana riskli alanlarda 569 bin, riskli yapılarda ise 696 bin bağımsız bölümün kentsel dönüşüm kapsamına alındığını duyurdu. Dönüşüm kapsamına alınan bağımsız bölümlerden 679 bin adedinin tahliye ve yıkım işlemlerinin yapıldığını açıkladı.

YANITSIZ KALAN SORULAR

Kurum, deprem dayanıklılık testinden geçmesine rağmen deprem ve doğal afetlerde yıkılan bina sayısı ve deprem toplanma alanlarıyla ilgili soruyu ise cevaplamadı. 

Ömer Fethi Gürer den riskli yapı açıklaması!

Gürer, deprem toplanma alanlarıyla ilgili sorunun yanıtsız bırakılmış olmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekti ve şunları kaydetti:

“Ciddi adımların atılması gerekiyor. Taramadan geçmemiş tüm konutların istisnasız devlet tarafından incelenmesi gerekmekte. Kapımızda ki deprem gerçeğini unutmayalım, ihmal etmeyelim. Deprem değil sağlıksız yapıların öldürdüğü gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım.”

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!


Geri Dön