23 / 04 / 2024

Ömerli Kasaba Evleri'nde icradan 2.2 milyon TL'ye villa!

Ömerli Kasaba Evleri'nde icradan 2.2 milyon TL'ye villa!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan kasaba sitesinde yer alan 213 metrekare yüzölçümüne sahip villa, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından 3 Temmuz 2015 günü saat 14:00'de ihaleye çıkıyor.



İstanbul Çekmeköy'de bulunan kasaba sitesinde yer alan 213 metrekare yüzölçümüne sahip villa, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından 2 milyon 200 bin TL'ye satışa çıktı.



1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: İstanbul İl, Çekmeköy İlçe.Çekmeköy Mahalle/Mevkii, 112 Ada No, 10 Parsel No, 175.868,97 m2 yüzölçümlü ana taşınmazda, 1581-175869 arsa paylı, 129 nolu Bağımsız Bölümün tamamı.Mahallen Ömerli mahallesi,ayvalı çiftliği caddesi, numara 16, kasaba sitesi, TİP-D3C blok, zemin kat, 129 nolu bağımsız bölümdür. Parsel üzerinde 74 adet, iki katlı bloklar, sosyal tesis, kapalı otopark, açık yüzme havuzları vardır. Satışa konu daire site girişinin kuzeyinde, orta kısımda bulunmaktadır.Söz konusu bina yaklaşık dört yıl önce inşa edilmiş,bodrum kat, zemin kat, dört normal kat ve çatı katlı, mimarlık hizmetlerine esas, IV. Sınıf B grubu yapılardan olan, betonarme karkas binadır. Söz konusu daire, giriş katında, hol, salon, mutfak, banyo, kiler, depo ve teras mahallerinden müteşekkil, içten merpenlen bağlantılı üst kat alanında ise hol, üçoda,banyo mahalleri bulunmakta ve yaklaşım 213 m2 alanlıdır.Binanın inşasında standart olduğu kabul edilen lüks malzemeler kullanılmıştır. Salon ve oda zeminleri laminat parke,duvarlar saten alçı üzeri saten boyalı ve tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfakta yerler seramik, duvarlar saten boyalıdır. Banyoda zeminler ve yan duvarlar seramiktir, içkapılarahşap, amerikan panel kaplamalı,pencereler pvc doğrama ve ısı camlıdır.Arka bahçe alanında binaya ait açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Binanın doğalgaz bağlantısı vardır.Müstakil kombili, kaloriferli ısınma türündedir.Belediye hizmetlerinin bulunduğu ve ulaşım imkanı olan bölgedeki parseldir.


Adresi: İstanbul il, Çekmeköy ilçe, Ömerli mahallesi, ayvalı çiftliği caddesi, numara 16, kasaba sitesi, TİP-D3C blok, zemin kat, 129 nolu bağımsız bölüm


Yüzölçümü: 213m2


Arsa Payı: 1581/175869


ImarDurumu: 10 parsel sayılı taşınmazla alakalı imardurum bilgilerine göre; söz konusu parsel 27/07/2012 t.t.’li 1 /1000 ölçekli Çekmeköy Hüseyinli ve Sıra-pınar Köyleri Ömerli Mahallesi Batı Bölgesi Uygulama imar Planında E:0,25 Hmax:3 kat irtifalı “konut alanın”nda kalmakta olup, kısmen “dere koruma kuşağından kısmen de “Riva Deresi ve Kolları Islah Alanın”ndan etkilenmektedir.


Kıymeti: 2.200.000,00 TL


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü: 03.07.2015 günü 14:00 -14:10 arası


2. Satış Günü: 30.07.2015 günü 14:00 -14:10 arası


Satış Yeri: ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU




Satış şartları;



1 - İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden,artırma tarihinden önceki gün sonuna kadaresatis.uvap.aov.tradresin-den elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 112 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihalefeshedilir.İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğerzararlar-dan ve ayrıca temerrütfaizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-İİK127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞI:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/992 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 14/05/2015


Geri Dön