19 / 04 / 2024

Ön ödemeli gayrimenkul satışları için Meclis Alt Komisyonu toplandı! 

Ön ödemeli gayrimenkul satışları için Meclis Alt Komisyonu toplandı! 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan, Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu bir araya geldi. 



Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, komisyonun kurulma aşamasını ve çalışmalarını anlatarak, çalışmaların koronavirüs nedeniyle sekteye uğradığını ve uzun süre toplantılara ara vermeleri gerektiğini dile getirdi. 

Sürecin uzun sürmesi ve bilimsel çevrelerde pandeminin bitmesine yönelik bir öngörünün bulunmaması sebebiyle çalışmalarını kontrollü bir şekilde tekrar başlattıklarını söyleyen Kendirli, bu çalışmalar kapsamında 14 Ekim 2020'de pandemi önlemleri altında komisyonun üçüncü toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ön ödemeli gayrimenkul satışları için Meclis Alt Komisyonu toplandı! 

Kendirli'nin konuşmasının ardından sunumlar gösterildi. 

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu'ndan Fahri Kaygu ise Meclis'in üzerine düşeni yaptığını ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nu çıkarttığını söyleyerek "Eğer bu dolandırıcılıkların önlenmesi isteniyorsa, ön ödemeli konut satışlarında yaşanan problemlerin önlenmesi için Ticaret Bakanlığının konut satıcılarının yasaya uygun satışlar yapmasını sağlaması yeterli. Başka hiçbir şey yapmasına gerek yok." dedi.

"Kanunlara uygun satış yapılması sağlansa kimse dolandırılmazdı" diyen Kaygu, konutlarda yapılan dolandırıcılık şekilleri hakkında bilgi verdi.

Ön ödemeli konut sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken 6 nokta!


Geri Dön