29 / 03 / 2024

ONAG Yapı’nın 3 projesinde yaşam yıl sonu başlayacak! 

ONAG Yapı’nın 3 projesinde yaşam yıl sonu başlayacak! 

ONAG Yapı devam eden Nilüfer Ataşehir, Gültekin Pera ve Sasalı Villaları projelerini tamamlayarak yıl sonuna kadar yaşamı başlatmayı planlıyor.



İnşaat sektöründe yaşanan krize rağmen inşaat faaliyetlerine ara vermeyen ONAG Yapı 3 projesini de taahhüt ettiği tarihte teslim edecek. İzmir’in çeşitli yerlerinde yüzlerce markalı konut üreten ONAG Yapı devam eden 3 projesini bu yıl içerisinde tamamlayacak. Nilüfer Ataşehir, Gültekin Pera ve Sasalı Villaları projelerinde yılsonuna kadar yaşam başlayacak.

Çiğli Ataşehir’de hayata geçirilen Nilüfer Ataşehir projesinin teslimleri eylülde başlıyor. Gültekin Pera ve Sasalı Vilları ise yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.

Kriz ortamında inşaatını zamanında teslim eden ender firmalardan biri olduklarını belirten ONAG Yapı yönetim kurulu başkanı Niyazi Gültekin, “İnşaat maliyetlerindeki artış ve konut satışlarındaki düşüşe rağmen inşaat çalışmalarımızı yavaşlatmadık. 3 projemizi de taahhüt ettiğimiz tarihte bitiriyoruz. 28 yıllık müteahhitlik geçmişimizde hiçbir projemizi aksatmadık. Geçmişte de birçok kriz ile karşılaştık ancak tüm projelerimizi zamanında tamamladık.  Bundan sonra da aynı vizyonla projelerimizi tamamlayıp yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlayacağız” dedi.

ONAG Yapı’nın 3 projesinde yaşam yıl sonu başlayacak! 


İnşaat maliyetlerinin son bir yıl içerisinde yüzde 40 arttığını vurgulayan Niyazi Gültekin, “Artan maliyetlere rağmen konut fiyatları artmadı. 3 projemiz de artan maliyetlerden kısmen etkilendi ancak maliyetleri konut fiyatlarına yansıtmadık. Mevcut projelerimizin yerine şu anda aynı projeyi yapsak en az yüzde 30-40 daha pahalıya mal edeceğiz. Bu da fiyatların artacağı anlamına geliyor. Bu fiyat artışının bir kısmı arsa payı düşürülerek önlense bile yine de konut fiyatları belli oranda muhakkak yükselecektir. Şu anda faiz oranlarının yüksek, konut stoklarının da fazla olmasından dolayı fiyatlar çok cazip. Konut kredileri tekrar düşüş trendine girdi. Temmuzun ilk haftasında 8 banka konut kredisi faizlerini indirdi. FED ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz indirimi sinyali verdi. FED ve TMCB faizleri düşürdüğü taktirde konut kredisi faizleri de hızlı bir şekilde düşecek ve yüzde 1 seviyesine gelecektir. İnşaat ruhsatı alımları düştü ve yeni projeler rafa kalktı. Yeni inşaatlar başlamadığı için konut stokları hızlı bir şekilde eriyecektir. Faizlerin düşmesi ve stokların tükenmesiyle yeni proje inşaatları başlayacak ve artan maliyetler konut fiyatlarına yansıyacaktır. Konut fiyatları artmadan gayrimenkul alanlar daha kazançlı çıkacaktır” dedi.

ONAG Yapı’nın 3 projesinde yaşam yıl sonu başlayacak! 

Son dönemdeki projelerin karma konseptte hayata geçirildiğini ve metrekarelerin küçüldüğünü söyleyen Gültekin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü, "Son dönemde yapılan büyük projelerin neredeyse tamamına yakını karma konseptte hayata geçiriliyor. 1+1, 2+1, 3+1 daire tiplerine yer veriliyor. Dairelerin metrekareleri ise her geçen gün küçülüyor. Halbuki Anadolu mimarisine baktığımızda hep geniş evler göreceksiniz. Biz projelerimizde hala Anadolu kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Geniş salonlara ve odalara yer veriyoruz. Projelerimizi aile konseptiyle hayata geçiriyoruz. Ailelerin huzur içerisinde yaşayabileceği geniş ve ferah daireler inşa ediyoruz. Nilüfer Ataşehir ve Gültekin Pera projemizde sadece 3+1 dairelere yer verdik. Dairelerimizin büyüklüğü brüt 135 ile 197 metrekare arasında değişiyor. Sasalı Vilları ise 300 metrekare müstakil villalardan oluşuyor. Tüm projelerimiz 7/24 güvenlik, otopark, geniş peyzaj alanları, havuz ve geniş sosyal imkanlar barındırıyor. Site sakinleri, hiç dışarı çıkmadan sitede tatil keyfini çıkarabilecek."

Web:www.onag.com.tr


 


Geri Dön