18 / 04 / 2024

Önder Candoğan: Emlak almanın tam zamanı!

Önder Candoğan: Emlak almanın tam zamanı!

Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Uşak Emlakçılar ve Komisyoncular Derneği Başkanı Önder Candoğan, Uşak'ta konut fiyatlarının yerinde saydığını, konut almanın tam zamanı olduğunu açıkladı.



 

Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Uşak Emlakçılar ve Komisyoncular Derneği Başkanı Önder Candoğan, Uşak'ta konut fiyatlarının yerinde saydığını, konut almanın tam zamanı olduğunu açıkladı. 

Candoğan, yaptığı açıklamada; ekonomik sıkıntının tüm sektörler gibi emlak ve inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini ancak bankaların konut kredisi faizlerini azda olsa düşürdüğünü vurgulayarak, fiyat artışlarına maruz kalmadan gayrimenkule yatırımı yapmak isteyenlerin fırsatı kaçırmamasını önerdi. 


"KONUT FİYATLARI FAİZ ORANLARINA BAĞLI" 

Başkan Önder Candoğan, gayrimenkul yatırımı yapmanın tam zamanı olduğunu ifade ederken, konut fiyatlarının faiz oranlarına bağlı olarak değiştiğini kaydetti.  Candoğan, "Faiz yükselirse konut fiyatları Düşüyor. Kişiler yüksek faizle konut satın almak istemiyor" dedi. 


Candoğan, "İlimizde Uşak'ta darbe girişimi sonrası, gayrimenkul piyasası durma noktasına gelmişti. 

Şimdilerde bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başla ması ile çok durgun geçen emlak piyasasının hareketli günlerine yeniden dönmeye başladığını görüyoruz, Önce kamu bankalarının sonrasında diğer bankaların konut kredisi faiz indirimlerinin sektöre yansımasının olumlu olmuştur. Meslektaşlarımız durgun seyreden piyasada çok ciddi mali sıkıntı yaşarken, faizlerin düşmesiyle yeniden iş yapar hale gelecek ve gayrimenkul sektörü çok hızlı bir şekilde toparlanacaktır" yorumunu yaptı. 


'KONUT FİYATLARI TEKRAR YÜKSELECEKTİR' 

Candoğan, "içerisinde bulunduğumuz şu son dönemde, faiz oranlarının aşağı düşmesi, daha da düşecek olması konut fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle de konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır, Uşak'lı vatandaşlarımız acele ederlerse konut sahibi olmaları kendilerine avantaj sağlayacaktır. Bu durumda konut satışlarında yüzde 20 oranında artış olabileceğini öngörmekteyim, Diğer yandan arz ve talep dengesi serbest bir piyasanın temel parametresidir" şeklinde konuştu, Uşak'ta önümüzdeki yıllarda gayrimenkule yatırım ilgisinin daha da artacağını belirten Candoğan, "Bu durum karşısında konut satış bedeli ve kira ücretlerinin artması doğal görünmektedir. 

v, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Eylül ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında artarak 114 bin 750 olduğunu görüyoruz" dedi. 



Ege'de Yenigün


Geri Dön