29 / 03 / 2024

Onduline Avrasya, ihracatta yeni pazarlara açılıyor!

Onduline Avrasya, ihracatta yeni pazarlara açılıyor!

Onduline Avrasya, Türkiye ’nin toplam 130 milyon metrekare olan çatı sistemleri sektöründe yüzde 15’ lik pay ile lider konumunu koruyor. Firma, ihracatta yeni pazarlara açılıyor.



Çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri sektöründe dünya devi Onduline Group’un, Türkiye’deki oluşumu olan Onduline Avrasya, Türkiye’deki 20’nci kuruluş yılında, sektöre referans olan ürünlerini Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda sergiliyor. Fuar’da modern çizgiler taşıyan yeni bir stantla yer alan Onduline Avrasya, Türkiye’nin toplam 130 milyon m2 olan çatı sistemleri sektöründe yüzde 15’lik payla lider konumunu koruyor. Kurulduğu 1994 yılından bu yana ürün portföyünü 30’dan 400’e çıkaran Onduline Avrasya, cirosunu da 400 kat arttırmış durumda. Onduline Avrasya’nın fuarda sergilediği yeşil çatı sistemi Ondugreen, katılımcıların ilgi odağı olurken, Onduline Avrasya Genel Md. Yrd. Fulya Koçak, 2014 yılında ihracatta yeni pazarlara açılacakları müjdesini verdi.   


1976 yılında Sakarya’da kurulan üretim tesislerinin açılışından bu yana, levha üretimini 7,5 kat artıran Onduline Avrasya, Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünler ile de Onduline Group şirketleri içinde de önemli bir yere sahip bulunuyor. Sistem Ondugreen ile yeşil çatıları, Onduser ile seramiği çatıya taşıyarak Türkiye’ye ilkleri sunan Onduline Avrasya, yeni nesil HR levhaları, Bituline, İsoline, Onduvilla ve Arduvaz taşı gibi çatı kaplama malzemeleriyle sektörde kaliteyi belirlemeyi sürdürüyor. Orta Doğu ve Kafkaslar da dahil olmak üzere 24 ülkeyi çatısı altında toplayan Onduline Avrasya, çatı sistemlerinden Onduvilla, Bituline, yeşil çatı sistemi Ondugreen ile kiremit altı su yalıtım sistemi Isoline ürünlerini Yapı İstanbul Fuarı’nda sektör temsilcileriyle buluşturuyor.



Doğayı çatıya taşıyan çevreci ürün “Ondugreen” 


Özellikle Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda sergilenen Yeşil çatı sistemi Ondugreen büyük ilgi görüyor. Yeşil çatılar bugün birçok prestijli konut, AVM, otel ve buna benzer büyük ölçekli projede son yıllarda giderek yükselen bir trende sahip. Onduline Avrasya Genel Md. Yrd. Fulya Koçak, Ondugreen yeşil çatı sisteminin yapay olarak binalardan kaynaklanan bazı sorunların çözülmesinde oldukça etkili bir uygulama olduğuna dikkat çekerek, “Ekolojik bir alan oluşturmasıyla, kuşlara, böceklere ve öncelikle bitkilere sağlıklı ve doğal bir yuva oluşturmasının yanında yağmur sularının bir bölümünü kullanması ve kalan kısmı belli oranda arıtması da yeşil çatı sisteminin diğer bir faydası. Son yıllarda özellikle AVM’lerde tercih edilen bu sistem görsellik açısından da pozitif bir etki yaratıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde yeşil çatı uygulamalarının konutlarda da yaygınlaşacağını düşünüyoruz” dedi. 


Kentsel dönüşüm sürecinde yapı malzemelerinin doğru kullanımına da değinen Koçak, malzemenin kalitesinin yanı sıra, uygulamanın doğru bir şekilde yapılması ve bilincin artmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 


İhracatta yeni pazarlar  


Onduline Avrasya Genel Md. Yrd. Fulya Koçak, 2014 yılından beklentilerinin pozitif yönde olduğunu belirterek, ihracat hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: 


“Kurulduğumuz ilk yıllarda ihracat ciromuzun yüzde 1-2’siyken, şu anda yüzde 20’sini oluşturuyor. Bu anlamda her geçen yıl büyüme kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya’yı kapsayan büyük bir coğrafyaya ihracatımız söz konusu. Bu sene Pakistan ve Afganistan ihracat pazarımıza dahil olan yeni ülkeler olacak.” 


Sektöründe Dünyanın En Büyüğü 


1944 yılında kurulan Onduline Group, selülo-mineral esaslı çatı ve cephe kaplama levhaları üretimi ile 150 milyon m2’yi aşan çatı sistemleri satışıyla dünya lideri. 80’i aşkın ülkede faaliyette olan Onduline Group, Türkiye’de de 1976 yılından itibaren kendi lisansı altında üretim yapıyor. Onduline Avrasya şirketi ise %100 yabancı sermayeli bir şirket olarak 1994 yılından itibaren Türkiye’de Onduline Group’un bir kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 9 ülkede 11 fabrikası bulunan Onduline Group’un 43 ülkede 2000 civarında çalışanı bulunuyor. 


Kurulduğu yıllardan itibaren çatı kaplama, çatı ve temel yalıtımı konularında geliştirdiği ürün ve sistemlerle kısa zamanda pazarda lider konumuna gelen Onduline Avrasya, geçen yıllar içinde sadece Türkiye değil Orta Doğu ve Kafkaslar da dahil olmak üzere 24 ülkeyi de faaliyet alanına dahil ederek Onduline Grup içinde bir şirket olma konumundan  “bölge” konumuna geldi. 

Onduline Avrasya, 1994 yılından bugüne ürün portföyünü 30’dan 400’e çıkarırken, cirosunu da 400 kat arttırdı. 



Geri Dön