29 / 03 / 2024

Valentini ve Yıldız Entegre yeni pazarlara açılıyor!

Valentini ve Yıldız Entegre yeni pazarlara açılıyor!

Mobilya sanayii alanında dünyanın ve İtalya'nın sayılı şirketleri arasında yer alan Valentini Group, iş ortağı Yıldız Entegre'nin gösterdiği performanstan etkilenerek, yeni pazarlara Türkiye üzerinden ulaşmayı hedefliyor...



İtalyan Valentini Group, Türkiye'nin MDF devi Yıldız Entegre A.şž. ile Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye'nin ülke olarak çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Valentini Group CEO'su Luigi Valentini, Yıldız Entegre'nin büyük ölçekli işler yaptığına işaret ederek, 'Türkiye'yi İtalya'nın bundan 20-30 yıl önceki haline benzetiyorum, Türkiye'nin önü çok açık. Mobilyacılık sanayinde yapılacak çok iş var. Türkiye üzerinden Afrika ve Ortadoğu'nun yapılandırılmasında rol alabiliriz. Henüz planlama aşamasındayız' dedi.

Valentini Group bünyesindeki desen kağıt firması Confalonieri ile çalışan Yıldız Entegre, sunta ve mdf üzerine preslenen özel kağıt ürünlerle imalatlar yapıyor.

Yıldız Entegre, İtalya / Milano Uluslararası Mobilyacılık ve Aksesuar Fuarı'na (Salone Internazionale Del Mobile) bayileri ile birlikte katıldı.  

Yaklaşık 500.000 m2 alan üzerinde, tek çatı altında günlük 3.000 m3 imalat yapan dünyadaki tek firma olan Yıldız Entegre, 1.600 personeli ile Türkiye'nin ve dünyanın önemli kuruluşları arasında yer alıyor.

Yıldız Entegre'nin dördüncü kuşak yöneticilerinden olan Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, şirketin 100 yıllık geçmişinden kaynaklanan bilgi birikimini kullandıklarına işaret ederek 'Krizlerde bile yatırımı durdurmadık. 2001 krizinde aldığımız yatırım kararı firmamızı geliştirdi. 2012 yılı ikinci yarısında hizmete girecek Manisa ve Mersin tesislerimizle, mdf üretimini yüzde 50, sunta üretimimizi ise 6 kat artıracağız' dedi.

Tamamen inşaat ve mobilya sektörüne yönelik malzeme imalatı yapan Yıldız Entegre, son 10 yılda inşaat sektörünün gelişmesine paralel olarak hızlı bir büyüme kaydetti. Türkiye'nin ilk 50 şirketi arasında yer alan Yıldız Entegre, global bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Kanada, ABD, Venezuela ve Brezilya'dan ağaç ithal eden Yıldız Entegre, tüm dünyaya ihracat yapıyor.

2004 yılının başında Arslanbey'deki tesislerinde faaliyetlerine başlayan Yıldız Entegre, bugün dünyaca tanınan markalarını üretmeye başladı ve zaman içinde büyüyerek Türkiye sınırlarını aşarak;

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Danimarka, Fildişi Sahili, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, KKTC, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Kenya, Cezayir, Mısır, Tunus, Fas, Kazakistan, Pakistan, İtalya, İspanya, Nijerya, Lübnan, Suriye, Libya, Avustralya, Moldovya, Almanya, İsviçre, Danimarka, Fransa, İsveç ve Bosna-Hersek 'e ulaştı.

Üretim, ihracat, istihdam ve dünya pazarlarındaki rekabet gücüyle Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Yıldız Entegre; 1600 çalışanı ve sürdürülebilir başarı hedefiyle yoluna devam etmektedir.


Geri Dön