24 / 04 / 2024

Online tapu başvurusu!

Online tapu başvurusu!

Web tapu sistemi üzerinden online bir şekilde tapu işlemleri yapılabiliyor. Peki, online tapu başvurusu nasıl yapılır?



Tüm vatandaşların taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri bir sistem olan web tapu üzerinden online tapu başvurusu yapılabiliyor, gerekli belgeleri internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderebiliyor.

Öncelikle Web tapu sistemi üzerinden başvuru işlemleri bölümüne giriş yapılarak yeni bir başvuru yapılabiliyor. Aynı zamanda mevcut başvurular da bu sistem üzerinden takip edebiliyor. Yapılan başvuruya yeni belge ekleyebildiği gibi, yapılan başvuru iptal edilebiliyor.

Peki, internetten tapu başvurusu nasıl yapılır? Başvuru nereden ve nasıl takip edilir? Tapu başvurusu nasıl iptal edilebilir? Online tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Online başvuru

1- “Başvuru işlemleri” ana menüsüne basılarak açılan “Başvuru Yap” simgesine tıklandığında yeni başvuru penceresi açılır. Açılan penceredeki adımları takip ederek başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

2- “Başvuru Takip” simgesine tıklayarak başvuru bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

3- Başvuru aşamasında eklemeyi unuttuğunuz bir belgeyi başvuruyu tamamladıktan sonra ekleyebilirsiniz.

4- Başvuru takip ekranında sağ üstte bulunan “Yükle” ikonuna tıklayarak yeni bir belge ekleyebilirsiniz.

5- Sistem üzerinden yapılan başvurunun iptal edilmesi mümkündür. Ancak tapu müdürlüğünde işlem başlatılmış ise iptal işlemi web tapu sistemi üzerinden gerçekleştirilememektedir. Başvurunun iptal edilebilmesi için “Başvuru Takip” ekranında “Çarpı” simgesine tıklanarak, tapu müdürlüğünde işlem başlatılmamış olan başvuruların iptali sağlanır.

6- Tapu müdürlüğünce harç ve döner sermaye hizmet bedeli ödeme aşamasına gelinen işlemlerde, müdürlük tarafından SMS ile e-tahsilat numarası gönderildikten sonra “Tapu ve Kadastro Harcı Sorgulama ve Ödeme” ekranı kullanılarak gerekli ödemeler elektronik ortamda yapılabilir.

7- Tapu müdürlüğünce harç ve döner sermaye hizmet bedeli ödeme aşamasına gelinen işlemlerde, müdürlük tarafından SMS ile e-tahsilat numarası gönderildikten sonra “Tapu ve Kadastro Harcı Sorgulama ve Ödeme” ekranı kullanılarak gerekli ödemeler elektronik ortamda yapılabilir.

 


Geri Dön