19 / 04 / 2024

Online tapu başvurusu nasıl yapılır

Online tapu başvurusu nasıl yapılır

Web tapu sistemi üzerinden online bir şekilde tapu işlemleri yapılabiliyor. Peki, online tapu başvurusu nasıl yapılır?

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Online tapu başvurusu!

Web tapu sistemi üzerinden online bir şekilde tapu işlemleri yapılabiliyor. Peki, online tapu başvurusu nasıl yapılır?

Aile evi şerhi başvurusu!

Aile evi şerhi, malik olan eşin tasarruf işlemlerini diğer eşin açık rızasına bağlıyor. Tapu üzerine şerh konulabilmesi için gerekli belgelerle müracaat ediliyor. İşte aile evi şerhi başvurusu..

Tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde tapu cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak. Aylık taksitlerin 414,92 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı başvurusu için istenen belgeler!

Kat maliklerinden birinin lisanslı özel kuruluşlardan birine başvurarak risk raporunun Bakanlıktan onayı alındıktan sonra bu yapı riskli yapı olarak nitelendiriliyor. Peki, riskli yapı başvurusu için istenen belgeler neler?

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu!

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payından faydalanmak için gerekli belgeler ile birlikte il özel idarelerine veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına başvuru yapılabiliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı başvurusu için ne gerekli

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

TOKİ Siirt Evren Mahallesi kura başvurusu yarın başlıyor!

TOKİ Siirt Evren Mahallesi kura başvurusu yarın başlıyor. Toplamda 358 adet daireden meydana gelen projede alt gelir grubu kapsamında daire fiyatları 70 bin 278 TL'den başlıyor.

Online tapu başvurusu nasıl yapılır Haberi

Online tapu başvurusu nasıl yapılır

Tüm vatandaşların taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri bir sistem olan web tapu üzerinden online tapu başvurusu yapılabiliyor, gerekli belgeleri internet üzerinden tapu müdürlüğüne gönderebiliyor.

Öncelikle Web tapu sistemi üzerinden başvuru işlemleri bölümüne giriş yapılarak yeni bir başvuru yapılabiliyor. Aynı zamanda mevcut başvurular da bu sistem üzerinden takip edebiliyor. Yapılan başvuruya yeni belge ekleyebildiği gibi, yapılan başvuru iptal edilebiliyor.

Peki, internetten tapu başvurusu nasıl yapılır? Başvuru nereden ve nasıl takip edilir? Tapu başvurusu nasıl iptal edilebilir? Online tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Online başvuru

1- “Başvuru işlemleri” ana menüsüne basılarak açılan “Başvuru Yap” simgesine tıklandığında yeni başvuru penceresi açılır. Açılan penceredeki adımları takip ederek başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

2- “Başvuru Takip” simgesine tıklayarak başvuru bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

3- Başvuru aşamasında eklemeyi unuttuğunuz bir belgeyi başvuruyu tamamladıktan sonra...