16 / 04 / 2024

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!



Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Cins değişikliği; “Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsa; veya arazi iken bağ, bahçe, tarla vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlemi” İfade eder, şeklinde tanımlanıyor. 


Herhangi bir parselde cins değişikliği yapılabilmesi için mülk sahibinin ya da ilgilinin başvuruda bulunması gerekiyor. Yapılan işlem ilgilisinin menfaatine diye, talebi olmadan işlem yapmak mümkün olmuyor. İlgilisi başvurup işlemi talep etmedikçe işlemin başkaca yapım yolu bulunmuyor.


Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat etmesi ve harçlarını ödemesi gerekiyor.  İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu dilekçesi...


Tapu cins tahsisi dilekçe örneği...


.......   BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

                                                                           

İSTANBUL



İlimiz merkez…………..mahallesi, tapunun....................Pafta……… Ada. .. ……Parsel üzerinde bulunan binamız için Cins Tashihi yaptıracağımızdan ,Cins tashihinde sakınca olmadığına dair Kadastro Müdürlüğüne hitaben yazılacak olan yazının  tarafıma verilmesini saygılarımla arz ederim.         



TARİH :


T.C NO:      

                                                                 

ADI ve SOYADI:

      

ADRES: 


TELEFON:



Tapu cins değişikliği için gerekli belgeler!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön