25 / 04 / 2024

Ontex, Türkiye'ye 60 milyon liralık yatırım yaptı!

Ontex, Türkiye'ye 60 milyon liralık yatırım yaptı!

Hijyenik ürünler üreticisi Ontex' in 60 milyon TL' lik yatırımla hayata geçirilen Silivri Selimpaşa' daki fabrikasının açılışı yapıldı. Fabrikanın açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gerçekleştirdi...



 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açılışı yapılan fabrikaya ilişkin bilgi veren Ontex Global Üst Yöneticisi (CEO) Charles Bouaziz, Ontex olarak Türkiye'ye ve potansiyeline çok inandıklarını söyledi. 


Ontex Türkiye'nin 13 yılda çok önemli adımlar attığını, hem şirketi hem de markaları sürekli büyüttüklerini ifade eden Bouaziz, sözlerini şunları söyledi: "Ontex dünyanın sayılı hijyenik ürün üreticilerinden biri. Ancak biz her ülkeye yatırım yapan bir şirket değiliz. Türkiye faaliyet gösterdiğimiz ülkeler içinde fabrikamızın bulunduğu nadir ülkelerden biri. Çünkü Türkiye'ye güveniyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda Türkiye’yi Ortadoğu ve Afrika’nın merkezi olarak konumlandırdık. Bu bölgelerdeki tüm operasyonlar Türkiye'deki ekibimiz tarafından yönetiliyor." 


Türkiye'deki yeni fabrika yatırımı ile çok daha hızlı ve güçlü adımlar atmayı hedeflediklerini belirten Charles Bouaziz, Ontex’in cirosunda, Türkiye ve sorumlu olduğu ME&A bölgesinin payının sürekli arttığını belirtti. Bouaziz, 2012 yılını 160 milyon avroluk ciro ile kapattıklarını hatırlatarak, "Türkiye gelişime ve yeniliklere çok açık bir ülke. Markalarımıza yaptığımız yatırımların da geri dönüşünü çok hızlı bir şekilde alıyoruz" dedi. 


Ontex ME&A Genel Müdürü Özgür Akyıldız da, yeni fabrikalarının 22 bin metrekarelik arsa üzerine toplam 33 bin metrekare kapalı alandan oluştuğunu belirterek, Ontex'in yeni fabrikasının toplam yatırım tutarının 60 milyon lira olduğunu ve inşaatın 10 ay gibi bir sürede tamamlandığını dile getirdi. Yatırım tutarının 18 milyon lirasının bina, 42 milyon lirasının ise makine, teçhizat ve teknoloji yatırımlarından kaynaklandığını vurgulayan Akyıldız, "Fabrikamız üretim miktarı açısından Ontex'in tüm dünyadaki fabrikaları arasında üçüncü sırada yer alıyor. Bizi diğer Ontex fabrikalarından ayıran en önemli özelliğimiz ise kendi markamız Canbebe markası için üretim yapıyor olmamızdır. Diğer Ontex fabrikaları bu düzeyde büyük bir markaya sahip olmadıkları için ağırlıklı olarak private label ürün üretiyor" diye konuştu. 



 AA


Geri Dön