19 / 04 / 2024

Onur Öngün: Dövizini boz, gayrimenkule yatır!

Onur Öngün: Dövizini boz, gayrimenkule yatır!

Türkiye ekonomisinin kritik süreçten geçtiği bugünlerde döviz kurundaki artışı frenlemek için bir öneri de gayrimenkul uzmanlarından geldi.



Türkiye ekonomisinin kritik süreçten geçtiği bugünlerde döviz kurundaki artışı frenlemek için bir öneri de gayrimenkul uzmanlarından geldi.


Başkent  Ankara  başta olmak üzere yön verdiği gayrimenkul yatırımları ile özellikle yabancı yatırımcıları ülkemize çekmeyi başaran Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “Türkiye üzerinde ekonomik darbe yapılıyor” söylemlerinin her alanda doğru olduğunu, çok ciddi bir oyun kurgulandığını kaydetti.


Onur Öngün, yabancı yatırımcının son bir aylık tavrının bu tezi sonuna kadar doğruladığının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Ancak kaçırdıkları bir konu var ki Türkiye ne bir Irak ne de bir Suriye. Biz büyük bir ekonomiyiz. Çok değerli topraklarımız ve tarihi, kültürel kimliğimiz var. Bu zamana kadar kurgulanan oyunlar nasıl bozulduysa asıl şimdi birlik olup, belki de en büyük darbe girişimi olan ekonomiyi kurtaracak hamlelerde bulunmamız gerekiyor.  Bunun en basit yolu da sahip olduğumuz dövizleri bozdurarak, dolardaki ibreyi aşağıya doğru çekmek. Böylelikle arz talep dengesi dolar aleyhine gelişecek ve Türk milleti olarak yeniden çok güzel bir ders vermiş olacağız.”


Onur Öngün, bu yolla belki kısa vadede zarar bile edilebileceğini ancak, dövizlerin gayrimenkule yatırılması durumunda hem ekonomin canlanacağını hem de orta ve uzun vadede dolardan çok daha fazla gelir sağlanacağını vurgulayarak, “Türkiye büyük ülke. Böyle dalgalanmalarla batar diyenler hayal kuruyorlar. Kısa sürede her şey düzelir ve daha güzel günlere kavuşuruz. Bugün dolardan yüzde 5-10 kar elde edeceğini düşünenler yarın sular durulunca gayrimenkulden elde edecekleri yüzde 100’ler düzeyindeki karların farkında değiller. Şimdi yatırımın tam zamanı” dedi.



Geri Dön