20 / 05 / 2024

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Çin merkezli elektronik şirketi Oppo, küresel ekonomideki güçsüzlük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu olan Zeku’yu kapatma kararı aldı.



Bloomberg'in yaptığı habere göre, küresel ekonomideki düşüklük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu Zeku’yu kapatma kararı aldı. Oppo, 2019 senesinde Zeku’yu amiral gemisi modellerinde kullanılan MariSilicon görüntü işleme yongası gibi türlü bileşenleri tasarlamak için kurmuştu.

Oppo’nun amacı, Zeku’yla birlikte kendi donanımını tasarlayarak kendini rakiplerinden ayırmayı hedefliyordu. Ancak kapanmasıyla birlikte daha genel donanımlara bağımlı olmak zorunda kalacak. Bu kapanmanın, tam sayısı belli olmamakla beraber; Şangay, Xi’an, Pekin ve Chengdu gibi farklı yerlerde çalışan insanı etkilemesi bekleniyor.

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

IDC verilerine göre, Oppo, telefon sevkiyatları hususunda senelik bazda zorluklar oluşuyor. İlk çeyrekte, bir önceki senin aynı dönemine kıyasla 27,4 milyon cihaz sevk edebildi. Farklı teknoloji şirketlerinde gördüğümüz işten çıkarma furyasına benzer halde, Zeku'nun kapanışı Oppo'nun operasyonlarını sadeleştirmesine olanak sunacak. Son senelerde ucuz krediler verilmesi, işletmelerin savurgan davranmasına sebep olmuştu. Şimdi ise daha yüksek borçlanma maliyetleri yüzünden daha dikkatli davranmaları lazım.

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek


Geri Dön