16 / 04 / 2024

Ordu Argan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Ordu Argan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre mesafed bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası yaz ve kış turizmine kazandırılacak



Posta gazetesinde yer alan habere göre, Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası'nın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmaların ilk etabı, gerçekleştirilen ihaleyle başladı.

Akkuş'a 3 kilometre mesafedeki yaylada, 270 hektarlık alanın halihazır haritaları, imar planına esas jeolojik, jeoteknik etüt raporları ve turizme yönelik çevre düzeni, nazım imar ve uygulama imar planları da hazırlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akkuş-Niksar karayolu üzerinde bulunan ve 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi seçilen 1650 rakımlı Argan Yaylası'nın bozulmamış doğal yapısıyla görülmeye değer yaylalar arasında bulunduğunu söyledi.

Yaylayı yaz ve kış turizmine elverişli yapısıyla cazibe merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, Karadeniz'in doğal mirası niteliğindeki yaylaların halka açılması ve yayla turizminin geliştirilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını söyledi.

Enver Yılmaz, Argan Yaylası'nda yapılan çalışmalarla turizme yeni bir alan kazandırmayı planladıklarını dile getirerek, "Yaylamız, bin 650 rakıma sahip ve yılın 4 ayı karlı olması nedeniyle kayak sporu için de elverişli bir yapı içeriyor." diye konuştu.

Enver Yılmaz, Argan Yaylası'nda yapılan çalışmalarla turizme yeni bir alan kazandırmayı planladıklarını söyleyerek, "Yaylamız, bin 650 rakıma sahip ve yılın 4 ayı karlı olması nedeniyle kayak sporu için de elverişli bir yapı içeriyor." diye konuştu.


Geri Dön