25 / 04 / 2024

Ordu Çaybaşı Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Ordu Çaybaşı Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaybaşı ilçesi için hazırlanan modern kent meydanı projesinde çalışmalar devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz, kent meydanının Ekim ayı sonunda hayata geçirileceğini açıkladı.



Çaybaşı halkına verdikleri kent meydanı sözünü yerine getirmekte olduklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, meydanla ilgili yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyleyerek, “Şu anda kazı ve dolgu faaliyetleri, perde duvar imalatı ve baskı beton zemin gibi altyapı çalışmaları devam ediyor. Akabinde üstyapı ve peyzaj çalışmalarına başlanacak ve bu kapsamda kamelya, bank ve diğer oturma grupları yerleştirilecek. Ferforje korkuluklar ve aydınlatma direkleri monte edilecek. Türbe ve basketbol sahası yapılacak. İnşallah tüm bu çalışmalarımızı Ekim ayı sonuna kadar tamamlayarak vatandaşlarımızı kent meydanı ve sosyal yaşam alanına kavuşturacağız” diyerek konuşma yaptı. 


Çaybaşı Kent Meydanı’nın toplam proje alanı 5 bin 375 m2 olacak. Proje kapsamında, alanın kot sorununu çözmek için istinat duvarı ve üzerine de ferforje korkuluk yapılacak. Duvarın üst kotunda bulunan türbe yenilenerek o alana 3 adet kamelya konulacak. Meydanda uygun yerlere ahşap saksılı oturma birimleri ve aydınlatma elemanları gibi peyzaj donatı elemanları yerleştirilip, alanın sert zemini baskı beton yapılacak. Meydanın hemen yanında bulunan okul bahçesine de tek pota basketbol sahası ve Atatürk büstü yerleştirilerek bahçenin meydanla bütünleşmesi sağlanacak.


Ordu Belediyesi


Geri Dön