20 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu!

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu!

Denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu beş ayda 1 milyar yatırım geldiğini belirterek “İlin kaderi değişti. İnsanlar turizm sayesinde dolar yeşiliyle tanışmış olacak” dedi.



Ordu ile Giresun’un ortak kullanımı için denize inşa edilen Avrupa ve Türkiye’nin ilk havalimanı açıldığı 23 Mayıs’ta açıldı ve 5 ayda, Ordu’ya 1 milyar TL yatırım getirdi. Ekonomisi sadece fındık üretimine dayanan Ordu, yeni havalimanı ile büyük güç kazandı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, başta Arap yatırımcılar olmak üzere milyar dolarlık sermayenin de sıra beklediğini söyledi. Balkanlıoğlu, tarımdan başka geliri olmayan ilin kaderinin değiştiğini belirterek, “Ben Bingöl Valiliği de yaptım. Yüksekova Havaalanı terör nedeniyle faaliyetlerine son vermeseydi o bölge de bizim gibi kalkınabilirdi. Biz 5 ayda havalimanı yatırımıyla birlikte 1 milyar TL’lik yatırım aldık. Daha sırada Arap sermayesiyle milyar dolarlık turizm yatırımları bekliyor. Bir ilin kaderi bir havalimanı ile değişiyor. Fındık yeşili olan Ordu’da insanlar dolar yeşiliyle de turizm sayesinde tanışma fırsatı bulacaklar. Fındık bir yıl kötü olursa insanlar Karadeniz’de gemi batırmış gibi kara kara düşünüyor” dedi. 


SHERATON’DA YOLDA

Karadeniz denilince akla ilk gelen Trabzon ve Rize algısının havalimanı ile Ordu olarak da değişmeye başladığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Bir teleferik bile Boztepe’ye turist götürerek önemli işlere imza attı. Şimdi havalimanı da canlılık getirdi. Sheraton Otelleri de yatırım için alan bakıyor. Sırada yabancı yatırımcının turizm hamleleri var. Arap sermayesi bölgeye büyük yatırım planlıyor. Biz de Arap dünyasına yatırım için illerini tanıtmak amacıyla Başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Irak, Lübnan, Mısır, Tunus, Cezayir gibi ülkelerinde yayınlanan gazeteleri  5-11 Kasım’da Ordu’da Arap Gazetecileri Zirvesi’nde ağırlayacağız” dedi.


HAKKARİ OLAMADI

Balkanlıoğlu aynı başarının Hakkari’de de yakalanabileceğini belirterek “Hakkari Yüksekova Selahattin Eyübi Havalimanı 26 Mayıs’ta açıldı. İlk günler önemli bir doluluk oranına ulaştı. PKK saldırıları sonrası havalimanını durma noktasına geldi. Ordu’nun yakaladığı yatırım başarısından bu nedenle mahrum kaldı” dedi.



Star 


Geri Dön