29 / 03 / 2024

Ordu - Giresun Havalimanı'nda deneme uçuşları Mart ayında başlayacak!

Ordu - Giresun Havalimanı'nda deneme uçuşları Mart ayında başlayacak!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu - Giresun Havalimanı inşaatı asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirterek, 'Piste 'stone mastic' asfalt dökülecek. Deneme uçuşları Mart ayında başlayacak...



Türkiye'de bir ilk Ordu - Giresun Havalimanı'ndaki inşaatı , çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, deneme uçuşlarının mart ayında başlayacağı bilgisi verildi. 


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu - Giresun Havalimanı inşaatı asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirterek, 'Piste 'stone mastic' asfalt dökülecek. Bu çalışma Türkiye'de ilk kez Ordu'da uygulanacak' dedi.



Deneme uçuşları mart ayında 


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, düzenlenen 11 Koordinasyon Kurulu Toplantısı nda Ordu'nun Gülyalı İlçesinde yapımı devam eden Ordu - Giresun Havalimanı inşaatı çalışmaları ve kentte yürütülen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Havalimanında deneme uçuşlarının mart ayında başlayacağını belirten Vali Çiftçi. "Havalimanında aslalt çalışmaları bitti. 


Pistin stone mastic' asfalt çalışması kaldı. Bu sadece Türkiye'de Ordu - Giresun Havalimanında uygulanan bir yöntem olacak. Bu sistem uçak indiğinde hissetmeyeceğiniz ve 25 yıl garantisi olan bir asfaltlama çalışması olacak. Havalimanının hemen yanında 'Çikolata Park' projemiz var. Proje ihalesine çıkıldı. Çalışmaları Gülyalı Belediyesi üzerinden yürütülüyor" dedi. 


'Ordu büyürken güzelleşiyor' 


Ulaşım alanında kentte ciddi çalışmalar yürütüldüğünü de ifade eden Vali Çiftçi şöyle konuşlu: "Ordu büyürken her alanda güzelleşiyor. Ünye Çevre Yolu ndan sonra Ordu Çevre Yolu da açıldığında Fatsa bir boğaz haline gelecektir. Şimdiden Fatsa Çevre Yolu projesini çalışmalıyız. 140 yıllık hayalimiz Karadeniz - Akdeniz projesi de hızla devam ediyor. 

Bu yılın sonunda oradaki trafik de rahatlayacak. Fatsa, Çatalpınar, Aybastı - Perşembe Yaylası arasındaki yollar ile Kabadüz- Çambaşı Yaylası arasındaki yol çalışması devam ediyor." Vali Çiftçi Ordu'da toplam 383 proje uygulandığını, proje bedelinin ise toplam 2 buçuk milyar lira olduğunu sözlerine ekledi. 


Posta Karadeniz 


Geri Dön