28 / 03 / 2024

Ordu Gülyalı'da arsa fiyatları uçtu!

Ordu Gülyalı'da arsa fiyatları uçtu!

Ordu-Giresun Havalimanı ile Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki emlak fiyatları adeta uçtu. İlçedeki arsa fiyatları borsa ile yarışıyor...



Ordu-Giresun Havalimanı ile Ordu'nun kaderi değişti. Hürriyet'te yer alan habere göre; Ordu’nun Gülyalı ilçesinde 3 yıl önce hizmete giren havalimanından bugüne kadar 2,5 milyon yolcu yararlandı. 

Havalimanı arsa fiyatlarına da doping etkisi yarattı. Gülyalı ilçesindeki emlak fiyatları borsa gibi sürekli yükseldi. 3 yıl önce en pahalı arsanın metrekaresi 200 lirayken bugün bin 250 ile bin 500 lira seviyesine ulaştı. 

Fiyatlar yüksek olduğu için çok satış yok

İlçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade eden Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen şu şekilde konuştu; "İlçemizde havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarı ve havalimanını kuş bakışı gören yerlerde 1 dönüm arsayı metrekaresi 100-150 liradan 100-150 bin liraya alabilirdiniz. Geçen yıl arsanın metrekaresi bin lira civarındaydı. Şimdi metrekaresi bin 250-bin 500 lira hatta arazi durumuna göre 2 bin liradan satılıyor. Yani şu anda bir dönüm araziyi 1,5 milyon, hatta 2 milyon liradan aşağı alamazsınız. Ama çok satış yok. Çünkü arazi sahipleri havalimanı geldi, Ordu Gülyalı ilçesine doğru büyüyor düşüncesiyle fiyatları yüksek tutuyor. Haliyle alıcı ile satıcı ortak bir noktada bir araya gelemiyor"


Geri Dön