23 / 04 / 2024

Osmangazi Köprüsü ile Bursa'da konut fiyatları uçtu!

Osmangazi Köprüsü ile Bursa'da konut fiyatları uçtu!

Osmangazi Köprüsü ile Bursa’da konut fiyatları uçtu. Bursa Emlakçılar Odası Başkan Erdal Çelebi “Son 3 yılda Bazı ilçelerde yüzde 100, bazısında yüzde 200 değer artışları yaşandı” dedi.



Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Bursa arası özellikle Anadolu Yakası’ndan 1.5 saate düştü. Bir anlamda Bursa, İstanbul Anadolu Yakası’nın en uçtaki ilçesi konumuna geldi. İstanbul’da yaşayan pek çok beyaz yakalı da şehir içinde çalışıyormuş gibi Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak Bursa’da faaliyet gösteren firmalarda işe başladı. Bunu fırsat bilen inşaat sektörü de, arsa fiyatları İstanbul’dan ortalama 3 kat daha ucuz olan Bursa’da yatırım yapmaya başladı. 


3+1 DAİRE 500 BİN TL

Osmangazi Köprüsü’nden sonra konut fiyatları yüzde 100 ila 200 arasında arttı.Köprü sonrasında birbiri ardına lüks konut projeleri inşa edildi.Bursa’da metroya yakın, merkezdeki lüks bir sitede yeni yapılan 2+1 dairenin fiyatı 410 bin TL iken, 3+1 ise 500 bin TL’den alıcı buluyor. İstanbul’da ise aynı özelliklere sahip 2+1 daire ilçesine göre 700 bin ile 2 milyon TL, 3+1 ise 1 milyon ile 4.5 milyon TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 


İMAR PLANLARI DEĞECEK

Bursa Emlakçılar Odası Başkan Erdal Çelebi, İstanbul’da emlak ve arsa fiyatlarının doygunluk yaşandığını Bursa’da ise uygun fiyatların giderek prim yaptığını söyledi. Erdal Çelebi “Yatırım yapmak için Bursa cazibe merkezi oldu. Özellikle yatırım amaçlı emlak ve arsa almak isteyenler kazançlı çıkar. Bursa’nın planları 5 milyon nüfusa göre yapıldı. Bu imar planları değişip yeni alanlar açılması 1-2 yıl içinde gerçekleşir. O zaman da buraya yatırım yapanlar önemli kazanımlar elde eder” dedi.


Star




Geri Dön