29 / 03 / 2024

Süleyman Soylu: Osmangazi Köprüsü mükemmel bir eser!

Süleyman Soylu: Osmangazi Köprüsü mükemmel bir eser!

Türkiye'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ile iki yakayı birleştirdiğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, eserlerin geleceğe ait sıçramaların en önemli ayaklarından biri olduğunu bildirdi.




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanan Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin, "Eserin gelecek nesillere bırakılabilecek büyük bir miras olduğunu, bir özgüven anıtı olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaretinde konuşan Soylu, Kocaeli'nin hem ekonomi hem de bulunduğu coğrafya açısından, Türkiye'nin kalbi sayılabileceğini söyledi.


Yalova'dan Kocaeli'ye geldiğini ifade eden Soylu, ulaşım için Osmangazi Köprüsü'nden geçtiğini belirtti.


Soylu, eskiden kahramanlıkların savaş meydanlarında olduğunu dile getirerek, "Ülkeler, bu tip kahramanlıklarıyla anılırdı. Şimdi yüksek mühendislikler, icatlar, teknolojik gelişmeler ve ülkede atılan bu büyük adımlar, elbette her biri bir ayrı kahramanlık destanı olarak ortaya çıkmaktadır. Attığımız her adım, aslında dünyaya bir bayrak sallamadır, ayyıldızlı bayrağı sallamaktır." ifadesini kullandı.


- "Osmangazi Köprüsü, mükemmel bir eser"


 Köprüye ismi verilen Osmangazi'nin kendileri için önemli bir isim olduğunu anlatan Soylu, "Eserin gelecek nesillere bırakılabilecek büyük bir miras olduğunu, bir özgüven anıtı olduğunu ifade etmek istiyorum. Dünyada yer aldığı sıra, evlatlarımızın ve yabancı mühendislerin birlikte oluşturdukları mükemmel bir eser." şeklinde konuştu.


Türkiye'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ile iki yakayı birleştirdiğini dile getiren Soylu, eserlerin geleceğe ait sıçramaların en önemli ayaklarından biri olduğunu bildirdi.


Soylu, Osmangazi Köprüsü'nün İstanbul'dan İzmir'e kadarki illere katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


Vali Güzeloğlu da Bakan Soylu'nun ülkeye hizmeti ve bu alandaki üstün gayretinin herkes tarafından bilindiğini kaydederek, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.


Güzeloğlu, Bakan Soylu'ya ziyaretinin anısına hediye takdim etti.



AA



Geri Dön