27 / 04 / 2024

Ordu Stadı yeni sezonda hizmete girecek!

Ordu Stadı yeni sezonda hizmete girecek!

Temmuz 2017’de atılan Yeni Ordu Stadı'nda çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, stadın 2019-2020 sezonunda hizmete gireceğini açıkladı.



Ordu’da temeli Temmuz 2017’de atılan Yeni Ordu Stadı 2019-2020 sezonunda hizmete girecek. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, tribün, çatı ve dış cephe kaplamaları tamamlanan ve alttan ısıtma sistemi ile sulama, kumlama, drenaj ve havalandırma gibi çalışmaları biten stadın rulo çimleri Ekim'de döşendi. 

Çimlerin hazır hale gelmesiyle son aşama olarak tribünlere döşenecek. 20 bin kişilik koltuk ihalesi ile çevre düzenlemesi için ikmal ihalesi yapılması yeni yıla kaldı. Yetkililer, stadın ikmal ihalesinin 2018 yılına yetiştirilemeyeceğini, 2019 yılının bütçesinden gerçekleştirileceğini, yeni yıl bütçesinin serbest bırakılacağı Mart'tan sonra gerçekleştirilecek ihalenin inşaatının bitirimesinde ancak Haziran ayından önce bitirilemeyeceği açıkladılar.

Ordu Stadı yeni sezonda hizmete girecek!

Stadın bu sezona yetişmeyeceği ancak 2019-2020 sezonundan itibaren spor müsabakalarına hazır hale geleceğini söyleyen yetkililer, Yeni Orduspor, bu sezonu 19 Eylül Stadı'nda tamamlayacağını ifade etti. 

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olacak olan 20 bin kişi kapasiteli Yeni Ordu Stadında 25 loca, 428 araçlık kapalı ve 126 araçlık toplam 554 araçlık otopark bulunuyor. 

Ordu Stadı yeni sezonda hizmete girecek!

Tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak olan stadın deniz tarafından otel de bulunacak. Toplamda 90 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni stadın açılışının yapılmasının ardından 19 Eylül Stadı yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılacak.


Geri Dön