19 / 04 / 2024

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 



Ünye ilçe merkezinde yer alan ve  öğleden sonra başlayan akşam saatlerinde şiddetini arttıran aşırı yağışların ardında Gölevi mahallesinde yer alan Korukent Sitesi'nin 10 katlı ve 36 daireli olan D blok yakınında heyelan yaşandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; siteye ait istinat duvarının zarara uğramasının ardından D blokta yaşayan vatandaşlar siteyi boşaltırken B ve C blokta ise site yönetimi tarafından tedbir için tahliye etti.Site sakinlerinin binalardan tahliyesi sonrası, olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri geldi.

Ordu da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Çevresinde toprak kayması ve istinat duvarındaki zarar sebebiyle bina güvenlik şeridiyle çevrilerek tedbir alındı. Binadan tahliye edilen vatandaşların bazıları yakın akrabaların yanlarına gönderilirken, bazıları da Öğretmen Evi'ne yerleştirildi. Ordu İl Afad ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler bina çevresinde inceleme çalışması başlattı. 

İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi'ndeki su seviyesinin artması ile de tedbir alındı. Derenin üzerinde yer alan köprü güvenlik şeridiyle kapatılarak yaya ve araç geçişi durduruldu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ekiplerle birlikte sahada inceleme gerçekleştirdi. 

Ankara'da istinat duvarı çökmesi nedeniyle binalar tahliye edildi! 


Geri Dön