26 / 04 / 2024

Ordu'da sorunsuz altyapı için ilk kazma vuruluyor!

Ordu'da sorunsuz altyapı için ilk kazma vuruluyor!

Ordu'nun Altınordu ilçesinin alt yapısının yeniden inşa edileceği dev proje için paydaş kurumların yöneticileri, OSKİ Genel Müdürlüğünde bir araya geldiler.




Altınordu ilçesinin alt yapısının yeniden inşa edileceği dev proje için paydaş kurumların yöneticileri, OSKİ Genel Müdürlüğünde bir araya geldiler.

 
KİLOMETRELERCE İÇME SUYU HATTI YENİLECEK

 

Altınordu ilçe merkezine yapılacak projede içme suyuna 71 kilometre hat, 5.194 adet ev bağlantısı, 2 adet 500 m3 lük ve 1 adet 2.500 m3 lük içme suyu deposu, 2 adet yeni pompa istasyonu, 1 hidrofor binası ve 5,4 kilometre terfi hattı, 8 adet basınç düşürücü vana odası ve 10 adet debi ölçüm vana odası yapılacak.

 

KANALİZASYON HATLARINDA OTOMASYON SİSTEMİ KURULACAK

 

Kanalizasyon yatırımında 30 kilometre hat, 9.892 adet atık su ev bağlantı borusu, 1.279 adet parsel bacası montajı, 10 adet mevcut atık su pompa istasyonu rehabilitasyonu, yeni ve mevcut pompa istasyonları için otomasyon sistemlerinin kurulumu, yeni pompa istasyonu inşaatı, elektrik ve mekanik ekipmanın montajı ve 300 metre atık su terfi hattı inşa edilecek.

 

PROJENİN İLK KAZMASI KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE VURULACAK

 

Sözleşmesi 28.12.2015’te imzalanan projenin 2016 yılı Ocak ayı ortalarında başlaması hedefleniyor. Projenin toplam maliyeti ise 10 milyon 288 bin 565 Euro olacak. Projenin yüzde 85’ini Avrupa Birliği fonu, yüzde 6’sını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüzde 9’unu OSKİ Genel Müdürlüğü karşılayacak. Altınordu ilçe merkezinde yapılacak yatırımın 2017 yılı Haziran ayında bitirilmesi amaçlanıyor.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük şu ifadelere yer verdi:

 

ALTINORDU İLÇESİNE TOPLAMDA 100 KİLOMETRE ALT YAPI HATTI DÖŞENECEK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ olarak çok önemli bir projeyi Altınordu ilçemize kazandıracağız. Bu yatırım için çok ciddi miktarda hibe almış oluyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla yapmamızın oldukça zor olacağı ve uzun yıllara yayılacağı bir konuda kısa süre içerisinde Altınordu ilçemize toplamda 100 kilometre gibi büyük bir yatırım çalışmasını hemşehrilerimize kazandıracağız.

 

PROJENİN ZAMANINDA BİTİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
 

Projenin paydaşları olarak yatırımın müteahhidi, müşavir danışmanlık firması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idarecileri ve Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü olarak bu projenin düzgün bir şekilde aksamadan yürütülmesi ve zamanında bitirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız ise Ordu iline bugüne kadar AB hibe fonlarından 25 milyon Euro hibe sağlandığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

 

AB FONLARI TARAFINDAN ORDU’YA BUGÜNE KADAR 25 MİLYON EURO HİBE EDİLDİ

 

Karadeniz’in en güzel ve modern kentlerinden biri olan Ordu ilimize Bakanlık olarak, bu zamana kadar 25 milyon Euro yatırım yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Altınordu ilçesinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniden inşa ederek bu modern şehrimizin alt yapısını daha sağlıklı çalışır hale getireceğiz.

 

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ, PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLADI

 

Bu tip Avrupa Birliği projelerinin kabulü çok zor ve meşakkatli bir süreçtir. Ordu’ya kazandırılan bu projede kısa süre dar bir boğaza girilmişti. O süreçte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, konuyla ilgili sık sık bizleri arayarak projenin son durumu ile ilgili bilgiler aldı. Türkiye’nin her köşesinden gelen onlarca proje talebinin arasında bazen bizlerin de dikkatinden kaçabiliyor. Enver Başkanımızın yaptığı gibi işin bizlere sürekli hatırlatılması ve yardımcı olunması, projenin hayata geçirilmesinde büyük katkılar sağladı.

OSKİ Genel Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya; OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Müdür Yardımcıları Suat Olgun ve Mustafa Özkan ile projenin teknik heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız ve teknik heyeti, Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü heyeti, projeyi yapacak firmanın üst düzey yetkilileri ve proje müdürleri ile müşavir ve danışmanlık hizmetlerini sunacak firma yetkilileri katıldılar.

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “ALTINORDU İLÇESİNİN ALT YAPISINI SİL BAŞTAN İNŞA EDİYORUZ”
 

Ordu’da yayın yapan TV 52, Altaş TV, BTV ve ORT televizyonlarının ortak canlı yayın konuğu olan Başkan Enver Yılmaz, projeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken IPA Avrupa Birliği tarafından sağlanan fon sayesinde Altınordu ilçesinin alt yapısının sil baştan inşa edileceğini belirtti. Bakanlıkla sürdürülen istişareler sonrasında işin yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı müjdesini veren Başkan Yılmaz; “ Nüfusumuzun en yoğun olduğu Altınordu ilçemizin mevcut alt yapısı artık yetersiz kalmakta ve en ufak yağmurlarda kanalizasyon hatlarımız yerin altından değil, yerin üstünden geçmektedir. Biz, 400 bin nüfuslu Altınordu’yu hayal ederek hatlarımızı bu kapasiteye göre belirleyeceğiz. Sözleşmesi imzalanan projenin normalde iş bitim tarihi 2017 Eylül tarihi olarak belirlendi fakat arkadaşlarımız yoğun çalışarak bu işi 2017 Haziran ayında bitirmeyi hedefliyorlar. Böylece yer altı ile ilgili tüm hizmetlerimizi 2017 yılına kadar bitirerek Altınordu ilçemize 2018 yılında muazzam bir güzellikle üst yapı inşa edeceğiz” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön