19 / 04 / 2024

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları, şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor.



Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.


Her yıl Ordu'ya gelen binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Boztepe'den gerçekleştirilen yamaç paraşütü uçuşları, adrenalin tutkularının ilgisini çekiyor. İlin turizm merkezlerinden Boztepe, şehir dışından gelen yüzlerce yamaç paraşütçüsünün vazgeçilmezi olurken, vatandaşlar eğitmenler eşliğinde uçuş gerçekleştirebiliyor.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de yamaç paraşütü tutkunu olduğunu belirterek, özellikle hafta sonları Ordu'ya ilginin arttığını söyledi. 


Ordu'yu uçuş yapılabilecek diğer illerden ayıran özelliğin başında, yılın her ayında uçuş yapılabilmesi ve eşsiz güzellikteki Ordu manzarası olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:


"Türkiye'de teleferikle çıkılıp, uçarak inilen tek merkezin Ordu'da olduğunu özellikle belirtmek isterim. Ben de uzun yıllardan bu yana yamaç paraşütü sporu ile ilgileniyorum. Zaten Ordu Türkiye'deki ilk yamaç paraşütü noktalarından birisi. Ordu müthiş bir coğrafyaya sahip. Hopa'dan Trakya'ya kadar uçulabilecek en güzel manzaraya sahip bir yer burası. Biz de bunun keyfini çıkartmaya çalışıyoruz. Özellikle yurt dışından gelenler, Ordu'yu tanımayanlar Ordu'da böyle bir aktivitenin yapıldığını görünce hem şaşırıyorlar hem mutlu oluyorlar. Her geçen yıl Ordu'da yamaç paraşütü keyfi yaşayanların sayısı artıyor."


Boztepe'de yamaç paraşütü sporu yapan Soner Karaman ise uzun yıllardan bu yana yamaç paraşütü ile ilgilendiğini söyledi. Ordu'nun yamaç paraşütü yapılabilen ender yerlerden biri olduğunu vurgulayan Karaman, "Biz de bunun keyfini çıkarıyoruz. Boztepe'ye teleferikle çıkıp aşağı uçarak iniyoruz. Yaklaşık 15 dakika kaldığımız havada hem yeşilin hem de denizin keyfini çıkarıyoruz" dedi.


Yusuf Özata ise 5 yıldan bu yana yamaç paraşütü yaptığını ifade ederek, "Uçuşa üniversite yıllarında başlamıştım. Uzun süren eğitimlerin ardından bu sporla ilgileniyorum. Ordu'da bu sporun yapılabileceği müsait yerlerden birisi. Özellikle hafta sonları Ordu'ya kuş bakışı bakılabilen Boztepe'ye çıkarak yamaç paraşütü yapmanın zevkini tadıyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön