26 / 04 / 2024

Kaş, yamaç paraşütüyle turist topluyor!

 Kaş, yamaç paraşütüyle turist topluyor!

Dünyaca ünlü Fethiye'deki yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a rakip olan Kaş'ta 2 firma tatilcilere yamaç paraşütü yaptırıyor



Kaş'ın kuzeyinde yer alan Kırdavlı Tepesi'nin 600 metrelik pistinden atlayan tatilciler, yolculukları boyunca gökyüzünde unutulmaz dakikalar yaşıyor.



Türkiye'nın en önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olan Kaş'ta yerli ve yabancı turistler, denizin yanında doğa sproları da yaparak keyifli anlar yaşıyor.

Tatilcilerin başlıca tercihi ise yamaç paraşütü. Dünyaca ünlü Fethiye'deki yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a rakip olan Kaş'ta 2 firma tatilcilere yamaç paraşütü yaptırıyor. Kaş'ın kuzeyinde yer alan Kırdavlı Tepesi'nin 600 metrelik pistinden atlayan tatilciler, yolculukları boyunca gökyüzünde unutulmaz dakikalar yaşıyor. Kırdavlı Tepesi'nden atlayış yapmak isteyenlar münibüslerle atlayış noktasına geliyor.


ELBİSELER TAM DONANIMLI

Atlayış öncesi özel kıyafetler giyen tatilciler, önce usta pilotlardan teorik ev uygulamalı bilgiler alıyor. Ardın sıra usta pilotlarla atlayış yapmaya geliyor. Tam donanımlı elbiselere atlayışa hazır bir şekilde bekleyen maceraseverler, uygun rüzgarla birlikte kendilerine gökyüzünün boşluğuna bırakıyor. Kaş'ın eşsiz mazarası eşliğinde 20-30 dakika süren yolculuğun ardından Kaş Limanı'na iniyor.


Turistler yolculuk boyunca havadan manzarayı fotoğraflıyor, görüntü çekiyor. Kaş'taki eşsiz yolculuk için tatilciler 150 ile 200 lira arasında ücret ödüyor. Kaş'ta sezon boyunca 2000 civarında atlayış yapılıyor. Kaş'ta ilk kez yamaç paraşütü ile uçan Caner Özgören, Uçuş mükemmel, manzara çok güzel görünüyor. Herhangi bir tehlikesi olduğunu düşünmüyorum. Herkese tavsiye ediyorum dedi. 


Fransız Victoria Lorenzen ise Çok güzel bir uçuştu. Aşağıda manzara harika idi. Yukarıda kendimi kuş gibi hissettim diye konuştu. Danimarkalı Jorgen Hansen ise Dağların arasında insanı ferahlatan bir hava içinde uçmak, insanı farklı bir dünyaya götürüyor. Yukarıdan baktığınız zaman aşağıda Kaş Limanı, küçük adalar ve müthiş bir Kaş manzarası izliyorsunuz. Yukarıdan bakınca insanı büyüleyen bir doğal güzellik var dedi.

Habertürk


Geri Dön